Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

midede gastrik ve mikrop

iyi ak$amlar hocam 3 hafta ònce doktor bana kas aĝrim icin dolarex hap verdi bir gunde 2 tane ictim ve midemde yanma hissettim hemen ilaci biraktım ve 2 hafta boyunca mide koruyucu kullandim yanmam gecmeyince doktor endoskopi yapti midemin yarisinda gaztirik. ve mikrop cıktı ve 3 biarada antipyotik verdi hocam bu mikrop gecermi tehlikesi varmidir korkuyorum gecerse tekrarlarmı.

13 Şubat 2019 21:39
Prof. Dr. Hakan Alagözlü Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Alagözlü tarafından cevaplandı.

ilac yan etki yaptı

iyi ak$amlar hocam doktorum bana boyun fıttıyı ağrısı icin dolorex verdi ve 1 gunde 2 ictim bidemde yanma hissetim ve ilacı hemen kestim 5 gun gecti ve hala midemde yanma ve arada sirtimda aĝri oluyor hafif 4 gundur mide koruyucu kullaniyom dolorex ciddi anlamda mideme zarar vermi$mi yara yapmi$mi yoksa deyil hocam cok korktum

21 Ocak 2019 00:25
Prof. Dr. Hakan Alagözlü Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Alagözlü tarafından cevaplandı.

Mide bulantısı

Hocam merhaba yaklaşık bir haftadır midemde bıgazda yanma var. Yediklerim agzıma geliyo midem şiş sanki yediklerimi hazmetmiyor. Bu seveple mide de bulantınolur mu çünkü bu ara midemde çok bulantı var. Bu ara özellikle kahvaltıda genelde salamlı tost yedim acı bibe turşusuda tükettim baya bu bulantıya sebep olur mu ? Birde kaşlarımın üstünde burun üstümde ağrı var kafamın içi sallanıo gibi daha öncede aynı şekilde olmuştu sinüzüt tedavisiyle geçti yine sinüzüt olabilr mi ? Ve mide bulantısı mideden mi kaynaklanıyor yoksa sinüzüttrn kaynaklanabilir mi ? Evhamlı bir yapım var neden midem bulanıyor diye çok stres yaptım streste etkiliyor olabilir mi ?

6 Aralık 2018 11:45
Prof. Dr. Hakan Alagözlü Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Alagözlü tarafından cevaplandı.

Acil sonuç

1- AKTİVİTE GÖSTEREN KRONİK NON-ATROFİK GASTRİT, H.PYLORİ ENFEKSİYONU KORPUS-HİSTOKİMYASAL OLARAK UYGULANAN GİEMSA BOYASI İLE H.PYLORİ İZLENMİŞTİR. ATROFİ: (-) İLTİHAP: (++) AKTİVİTE: (+++) H.PYLORİ: (++) İ.METAPLAZİ: (-) -ZEMİNDE PPI ETKİSİ İZLENMİŞTİR. 2- İNTESTİNAL METAPLAZİ İLE KARAKTERLİ, KRONİK GASTRİT, H.PYLORİ ENFEKSİYONU, ANTRUM-HİSTOKİMYASAL OLARAK UYGULANAN GİEMSA BOYASI İLE H.PYLORİ İZLENMİŞTİR. ATFOFİ: ? İLTİHAP: (+) AKTİVİTE: (-) H.PYLORİ: (+) İ.METAPLAZİ: (+) 3- NORMAL SINIRLARDA DUODENUM MUKOZASI, duedonum. Hocam merhaba Bu Annemin mide endoskopi sonucu sürekli midesin den sıkıntılı aslında ama 5-6 sene önceleri sadece bir mide koruyucu ile üç ile beş gün geçiriyor hiç sıkıntısı olmuyordu. Ailede mide ile kötü bir öyküsü ola...

13 Kasım 2018 12:12
Prof. Dr. Hakan Alagözlü Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Alagözlü tarafından cevaplandı.

Mide icinde surekli bir agri ve siskinlik

Iyigunler kolay gelsin hocam. Hocam benim mide sikayetlerim var surekli midemin icinde bir agri var. Endoskopi yaptirdim pangastrit cikti bakteri negatif. Doktorum 2 ay sabahlari rabiza 1 ay aksamlari famodin yazdi gecmedi. Temmuz 2017den beri mide koruyucu ilac dahale iciyorum rabiza ya sabahlari devam ediyorum ama gecmiyor neden hocam? Sigara yok alkol yok yediklerimede dikkat ediyorum ve karindaki diger organlar iyi cikti kan tahlilleri iyi ama pangastrit gecmiyor hocam ilaclari temmuzden beri dahale iciyorum.

10 Haziran 2018 13:47
Prof. Dr. Hakan Alagözlü Doktora Sor

Prof. Dr. Hakan Alagözlü tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube