Gastroenteroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Mide ve bağırsak sorunu

Merhaba hocam. Benim uzun zamandır birden fazla şikayetim var. Uzun zamandır kabızlık. Büyük tuvaleti yaparken zorlanma. Büyük tuvaletin bazen keçi pisliği şeklinde ama birleşik nazende küçük küçük gelmesi. Uzun zamandır makatta kaşıntı ve çatlak. Yaklaşık iki aydır sağ ve sol yanımda ağrı. Bunlara ek olarak yutkunma güçlüğü, yemek yerken su içerken ağza balgamsi bir sıvının gelmesi göğüste bazen yanma bazen baskı hissi. Temmuz 2018 de endoskopiye girdim midede helikobakter var dendi. Antibiyotik verildi kullandım kan ve dışkı testi yapıldı geçmiş dendi ama hala aynı şikayetler devam ediyor. Ne yapmalıyım beni aydinlatirsaniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

9 Mart 2019 04:07
Prof. Dr. Tarkan Karakan Doktora Sor

Prof. Dr. Tarkan Karakan tarafından cevaplandı.

Yumuşak şekilsiz Gaita

Yumuşak şekilsiz Gaita ve Gaz Merhabalar.Ben Serdar (45).Yaklaşık 3-4 aydır yumuşak şekilsiz dışkılama sorunu yaşıyorum.Arada normale yakın(ama tam olarak tarif edilen şekilde değil) gaita da oldu. Tam olarak ishal değil,püre gibi tanımlayabilirim.Sabahları günde 1 kez kahvaltı sonrası.Gece uykusunda be sebepten uyanma yok . Uyandıktan sonra hareketlenme oluyor. Herhangi bir ağrı sızı yok ve tuvalet öncesi de ağrılı bosaltma yok . Bazen Gaz ile beraber yumuşak yoğun hızlı boşaltım oluyor ve gazla olunca haliyle klozete sıçrama yapıyor bazen de ilk başta yumuşak parçalar ile başlayıp sonra yumuşak olarak gazla beraber boşaltım oluyor.Bağırsak gazı sorunum var uzun yıllardır. Geçmişi yazmam gerekirse, 2009 da bir ishal vakası sonrası 5-6 kez ...

8 Şubat 2019 18:14
Prof. Dr. Tarkan Karakan Doktora Sor

Prof. Dr. Tarkan Karakan tarafından cevaplandı.

Bekunis bağımlılığı ve ibs

Merhaba. 3 sene önce bana irritabl bağırsak sendromu teşhisi konuldu ve debridat verildi. Debridat bende alışkanlık yaptı onu kullanmadığımda tuvaletimi yapamaya başladım ama yinede bıraktım. Kabızlık sorunu tekrar çıktı bekunis yazdı sağlık ocağı o da bildiğiniz üzere ishal yapıyor 1 senedir kullanıyorum ara sıra bıraktım debridata yöneldim ama artık bağırsaklarım tembelleşmiş işe eskisi kadar yaramıyor. Midem çok şişiyor kullanmadığımda her yiyecek mideme dokunuyor posalı yiyecek yiyorum kabızlık için ama o daha çok şişiriyor gerçekten 3 senedir mahvoldum bu hastalık yüzünden. Ne yapmam gerekiyor? Ne kullanırsam düzelebilirim?

29 Eylül 2018 02:39
Prof. Dr. Tarkan Karakan Doktora Sor

Prof. Dr. Tarkan Karakan tarafından cevaplandı.

Kanlı kaka

Hocam kolay gelsin 4,5 yaşında kızım 22 Şubat Pazartesi günü öğleden sonra karın ağrısı şikayetini söyledi, akşam saatlerinde bir iki defa tuvalete çıktı dışkılaması normaldi sonrasında ishalle birlikte kakasında kan vardı doktora götürdük test yapıldı: Entamoeba histolytica antijeni(amip antijeni, Dış) Negatif Gaita (dışkı) mikroskopisi Makroskopi Kahverengi, yarı forme, kan ve mukus görüldü. Makroskopi Bol lökosit görüldü.15-20 eritrosit görüldü. yazıyordu Doktoru enfeksiyon geçiriyor dedi flagly ve suprax birde reflor yazdı. İki gün kramp şeklinde karın ağrısı sonrasında mukuslu kanlı kaka şeklinde çok defa tuvalete çıktı kusma ateş halsizlik olmadı. Çarşamba günü sabah bir defa tuvalete çıktı kan yoktu ve genel durumu gayet iyiydi Cuma ...

28 Şubat 2016 00:50
Prof. Dr. Tarkan Karakan Doktora Sor

Prof. Dr. Tarkan Karakan tarafından cevaplandı.

ibs tedavisi hakkında

merhaba doktor bey, benim sorunum bağırsaklarımdan.2 yıl önce endoskopi ve kolonoskopi yaptırdım,reflü,crohn ve ibs olduğunu söylediler.1 yıl salofalk tedavisinden sonra şu anda şişkinlikten başka sorunum yok. Günde 1 tane lansoprol ve 1tane debridat kullanıyorum sıkıntımı gideriyor. Benim sorum bu ilaçları sürekli kullanabilir miyim? çünkü içmediğim zaman tuvalete bile çıkamıyorum çok rahatsız oluyorum. midem de rahat vermiyor. Bir şey daha; kolonoskopi yi kaç yılda bir yaptırmalıyım?

27 Aralık 2013 21:54
Prof. Dr. Tarkan Karakan Doktora Sor

Prof. Dr. Tarkan Karakan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube