Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Mr sonucu Yorumu

Merhabalar Hocam annemin yaklaşık 1 aydır sol bacağında dirsekten kalçaya,bazen dizden kalçaya ağrılar var. Varis oluşumundan kaynaklı oldugunu düşünüp kalp damar cerrahi bölümüne gittik sıkıntı olmadığı söylendi fizik tedavi bölümünün görmesi gerektiği söylendi. Fizikteki doktorumuz mr istedi ve mr sonucu aşağıdaki gibidir. Fıtık sinire baskı yapıp ağrı yapar mı? Mr sonucuyla ilgili yorumunuzu rica ediyorum.Teşekkürler iyi çalışmalar. Lomber vertebralarda açıklığı sağa bakan hafif skolyoz mevcuttur.Lomber lordoz azalmıştır.Vertebra korpus köşelerinde osteofitik sivrileşmeler ve end platelerde milimetrik schmorl nodülleri mevcuttur.Bazı vertebral end platelerde modik tip 2 dejenerasyon ile uyumlu sinyal değişikliği izlenmiştir.L3 vertebra k...

18 Temmuz 2019 17:21
Uzm. Dr. Kamuran Ay Doktora Sor

Uzm. Dr. Kamuran Ay tarafından cevaplandı.

Bel Kayması Hastalığı

Hocam annemin bel ağrıları nedeniyle hastaneye gittik ve bel kayması tanısı konuldu ve ileri düzeyde olmadığı söylendi.1 ay süresince korse takmasını eğer disklerde hareketlilik varsa ameliyat başarılı geçeceği anlamına geliyor denildi.Fizik tedavinin hastalığı iyileştirmeyeceği sadece ağrıları dindirebileceği söylendi.Peki hocam bel kayması tanısı konulan hastalarda fizik tedavi veya herhangi bir tedavi süreci hastalığı iyileştirebilir mi? Soruma cevap verebilirseniz çok sevinirim. İyi günler.

12 Haziran 2017 16:24
Uzm. Dr. Kamuran Ay Doktora Sor

Uzm. Dr. Kamuran Ay tarafından cevaplandı.

Beyin ve Boyun MR Sonucum

Sol tarafta baş ve boyun ağrısı ile aynı tarafta kolda uyuşma şikayeti ile beyin ve sinir cerrahisine başvurdum MR çektirdim.Doktor bi sorun olmadığını söyledi ancak size de sormak istedim. MR sonucunda srvikal lordoz düzleşmiştir.CC5, C5-C6 disk sinyalleri azalmıştır. Bu düzeylerde diffüz annüler bulginge bağlı lateral reseslerde anterior sobaraknoid mesafede daralma izlenmiştir.Etmoid hücrelerde maksiller sinüslerde minimal mukozal kalınlaşmalar izlendi yazıyor. Cevabınız için şimdiden teşekkürler..

26 Şubat 2015 20:43
Uzm. Dr. Kamuran Ay Doktora Sor

Uzm. Dr. Kamuran Ay tarafından cevaplandı.

annemin diz ağrısı var

Hocam, 63 yaşında olan annemin dizlerinde kireçlenme, diz sıvısında azalma ve bunlara bağlı olarak ağrı var. Egzersizlerini düzenli yapıyor, glukozamin (solgar) desteği alıyor, arada bir ağrı kesici (dicloflam) kullanıyor. 1- hyaluronik asit enjeksiyonunun geçici bir süre rahatlık verdiğini biliyoruz ancak yan etkileri konusunda annemin çevreden duyumları olmuş. Gerçekten yan etkileri varmı, varsa neler? 2- Bu tip ağrılarda sıcak uygulamamı soğuk uygulamamı iyidir, annem bazen yakı (arslanlı yakı) yapıyor, bir arkadaşında deve tüyünden mamul dizlik görmüş, bu ürünün bir faydası olurmu? Teşekkür ederim.

2 Şubat 2015 15:43
Uzm. Dr. Kamuran Ay Doktora Sor

Uzm. Dr. Kamuran Ay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube