Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Kas iskelet sistemi

Değerli hocam ailece moralimizi çok bozan bir durumumuz var değerli görüşünüzü paylaşirsaniz çok sevinirim. Ben mayıs 2004 doğumlu erkek kardeşim var boyu 1.80 kilo 60 bunca zamandır farketmedigimiz kardeşim denizde öne doğru eğildiğinde sırtında sol kürek kemiğinin altında 7 cm uzunluğunda şişlik gibi kas çıkıntısı var aynı zamanda ön sol meme altında da diğer yere göre kemik çıkıntısı daha belirgin ve dışarda gittiğimiz hekim röntgen çekti gelişirken sağa doğru gelişme olduğunu ameliyatlik durum olmadığını söyledi hocam kardeşim de ne ağrı var nede yürüyüşünde bozukluk var ileride allah nasip ederse polis olmak istiyor dışardan bakıldığında da belirgin olumsuz görüntüde yok sağlık olarak ileride sorun oluşurmu sizde polis olmasına engel o...

24 Ağustos 2021 11:17
Prof. Dr. Özlem Baysal Doktora Sor

Prof. Dr. Özlem Baysal tarafından cevaplandı.

Kanal daralmasi

Iyi günler hocam . Annem 58 yaşında belinde kanal daralmasi var dediler. Bacaklarda uyuşma oluyor ve ayakta kalamıyor, yürüyemiyor. Fizik tedavi ve iğne tedavisi gördü ama fayda etmedi. Kanal tedavisinde ameliyat olarak düzelme var mı.

22 Haziran 2020 12:45
Uzm. Dr. Emre Esen Doktora Sor

Uzm. Dr. Emre Esen tarafından cevaplandı.

AMELİYAT BİLGİSİ

iyi günler hocam, kanal daralması ameliyatını açık mı (vidalımı ), kapalımı (vidasızmı) yapıyorsunuz. bilgi verebilirmisiniz.

3 Mayıs 2019 14:57
Prof. Dr. Cengiz Bahadır Doktora Sor

Prof. Dr. Cengiz Bahadır tarafından cevaplandı.

Boyunda darlık

Hocam iyi çalışmalar bende boyunda darlık var. Bir defa ameliyat oldum doktor bir defa daha ameliyat olmam gerekiyormuş sizce ne yapmalım ozon tedavisiyle darlık açılırmı.lütfen bana yardımcı olun.

2 Kasım 2017 00:41
Prof. Dr. Cengiz Bahadır Doktora Sor

Prof. Dr. Cengiz Bahadır tarafından cevaplandı.

L4 - L5 bölgelerinde fıtık tedavisi

Hocam merhaba , ben antalyadan güney Hemen hemen yıllardır diyebilirim bel ağrısı çekiyorum. Gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı. L4 - L5 bölgelerinde fıtık deyip ameliyat etmek istiyorlar. Bende ameliyata karşıyım. İlaçlarla tedavi olmayı tercih ederim. Çok hareketli bir iş yapım var. Özel sektörde ana depolarda çalışıyorum.Tedavi yöntemlerinizi ve demeçlerinizi yakından takip ediyorum. Fizik tedavi hareketlerini malesef fırsat bulup yapamıyorum. Acil L4 - L5 bölgelerinde fıtık için sizin önerdiğiniz bir tedavi ile başlamak isitiyorum. Saygı ve sevgilerimle iyi çalışmalar dilerim.

6 Haziran 2017 14:16
Uzm. Dr. Oya Güleç Doktora Sor

Uzm. Dr. Oya Güleç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube