Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Servikal ve Lomber MR

İyi günler Salih Bey, Kollardaki ve bacaklardaki uyuşma, karıncalanma şikayetim üzerine, servikal ve lomber MR çekimi yapıldı. Raporda dikkat çeken bir iki detayı danışmak isterim. C5 -6 düzeyinde, sola lateralize geniş tabanlı disk taşması,sol lateral resesi daraltmakta ve medülla spinalini intente etmektedir. L2- L5 disk sinyal intensiteleri azalmıştır, faset eklemlerde hafif hipertrofi mevcuttur. L3- L4 düzeyinde sağa lateralize anüler bulging nöral foramial düzeyde sinir köklerini intente etmektedir. Yorumunuzu rica eder, çok teşekkür ederim.

7 Aralık 2020 23:16
Uzm. Dr. Salih Ürper Doktora Sor

Uzm. Dr. Salih Ürper tarafından cevaplandı.

El uyuşukluğu

Merhabalar hocam 17 yasındayim dün gece sağ elimde 5 dakika kadar süren bir el uyuşması oldu baş parmağim kasıldı ve hareket ettiremedim. Bugün de sol elimde bir karıncalanma oldu. Doktora gitmeli miyim yoksa psikolojik olabilir mi? Yanıtlarsaniz cok sevinirim.

8 Eylül 2017 19:23
Uzm. Dr. Salih Ürper Doktora Sor

Uzm. Dr. Salih Ürper tarafından cevaplandı.

El Kol Uyuşması

Hocam merhabalar. Hocam merhabalar. Hocam serçe parmağımda uyuşma sol kolumun yan taraflarında oluşan ağrı yanma ve sol kürek kemiği agrisi şikayeti üzerine ftr doktoruna gittim. Dirsekten yapilan emg normal çıktı. Boyun mr imda da bir sıkıntıya rastlanmadı Boyunda düzlesme olduğu söylendi.yalniz omuz mr im şöyle SUBSKABULARIS TENDONUNDA SINYAL ARTIŞI VE ÖDEM MEVCUTTUR. SUBKORAKOID BURSADA MINIMAL EFFUZYON MEVCUTTUR. diğer yapılar normal yazıyordu. Doktorum önemli bir şey olmadığını söyledi egzersiz verdi. Ağrı kesici kas gevşetici ilaç ve jel verdi.Hocam sorum şu. Yaşadığım şikayetler omuzda sınır sıkışmasını mı işaret ediyor.Subskabularis TENDONUNDA ki ödem ulnar siniri mı sıkıştırıyor 2 ay şikâyetlerim aynen devam ediyor.2 gun once emg c...

14 Haziran 2017 01:19
Uzm. Dr. Salih Ürper Doktora Sor

Uzm. Dr. Salih Ürper tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube