Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

bel ağrısı

lomber mrg bulgular :Lomber lordoz normal olarak izlenmiştir. L4 VE L5 vertabralarda minimal anterior istezis saptanmıştır. Konus medullaris L1 vertebra seviyesinde sonlanmakta olup ,distal spinal kordu intensitesi normaldir . Kesitlere dahi,l alt torakal ve lomber vertebra korpus yükseklikleri normaldir. Kemik yapılarda diffüz medulla sinyal kaybı mevcuttur.kemik iliği ödemi hastalıkları araştırılması önerilir . L4-5 VE L5-S1 disklerinde disk dejenerasyonlarına sekonder sinyal kayıtları mevcuttur .L4-5 diski sağ posterolateral kesimden protrüdedir.tekal sak ve sağ sinir kökü basılanmıştır. L5-S1 diski sağ foraminal kesimden hafif protrüdedir. L45 ve L5 -S1 üzeylerinde faset eklemler hipertrofiktir. Lomber spinal kanal boyutları L4-5 ve L5-...

21 Kasım 2015 20:58
Uzm. Dr. Berna Torun Orhan Doktora Sor

Uzm. Dr. Berna Torun Orhan tarafından cevaplandı.

BEL AĞRISI

HOCAM İYİ AKŞAMLAR ANNEM 65 YAŞINDA BELİ KALÇASINDAN BACAĞINA DOĞRU İNEN AGRISI VAR ÇEKİLEN MR SONUCUNA GÖRE HOCAM ANNEMİN NEYİ VAR BİDE TEDAVİ OLARAK NE ÖNERİRSİNİZ SAYGILAR TEŞEKKÜRLER· Lomber bölgede sağa bakan skolyoz deformitesi, lordozda azalma. · Disk sinyal intensitelerinde dejenerasyona bağlı sinyal kayıpları. · Vertebra korpus köşelerinde dejeneratif osteofitler. · L1-2 seviyesinde anteriorda köprüleşme gösteren osteofit. · L2-3 seviyesinde diffüz anüler bulging zemininde posterior santral- sağ paramedian superiora migre nonsekestre ekstrüde disk hernisi, L3-4, L4-5, L5-S1 seviyelerinde diffüz anüler bulging, dural keseye temas, bilateral reseslerde daralma.

1 Haziran 2015 10:21
Uzm. Dr. Berna Torun Orhan Doktora Sor

Uzm. Dr. Berna Torun Orhan tarafından cevaplandı.

Bel ağrısı

Merhabalar.. yaklaşık 3 senedir masa başındayım günlük 20 dakika yürüyüşüm bile yok. 108 kilodan 87 kiloya düştüm fakat bacak ve kalça kısmım pek gitmedi yani bel kısmım inceydi ve yine üst kısımlarımdan gitti üst kısmım şu an çok ince ve yazın bölgesel zayıflayarak bacaklarımıda orantılıyacağım. 2 senedir bel ağrısı çekiyorum annemde halamda ve bir çok yakın akrabamızdada var. Bazen o kadar çok ağrıyor ki oynuma kadar vuruyor kollarıma bile. acaba belim bacaklarımı taşımıyor olabilir mi? tesekkürler

16 Mayıs 2014 11:36
Uzm. Dr. Berna Torun Orhan Doktora Sor

Uzm. Dr. Berna Torun Orhan tarafından cevaplandı.

lomber mr

İYİ GÜNLER; L4-5 DİSKİNDE MİNİMAL POSTERİOR TAŞMA İZLENMİŞTİR.TEKAL KESEYE BASI SAPTANMAMIŞTIR. BİLATERAL FORAMENLER MİNİMAL DARALMIŞTIR.L4-5 DİSKİNDE HİDRASYON KAYBINA BAĞLI SİNYAL DEĞİŞİKLİĞİ İZLENMİŞTİR. SAYIN DOKTORUM,SONUCU YORUMLARSANIZ MEMNUN OLURUM. SAYGILAR.

5 Mayıs 2014 10:52
Uzm. Dr. Berna Torun Orhan Doktora Sor

Uzm. Dr. Berna Torun Orhan tarafından cevaplandı.

Lomber MR incelemesi

Hocam iyi günler...Lomber bölgeye MR uygulandı annemin.Sonuç hakkında bilgi verirseniz cok sevineceğim.Vertebra korpu köşelerinde sivrileşmeler mevcuttur.Ayrıva intratrabeküler farklı kesimlerde yerleşim gösteren çok sayıda T1A ve T2A serilerde hiperintens bazıları yamalı bazıları fokal olduğu seçilebilen sinyal intensite artışları dikkat çekmiştir.(Fokal yağ leplasmanları?)İntervertebral disklerde dejenerasyon lehine sinyal intensite azalması ve hidrasyon kayıpları ayrıca disklere komşu end platelerde yer yer dejeneratif bulgular ve schmorl nodül indentasyonları mevcuttur. Şimdiden çok teşekkür ederim.

3 Ocak 2014 16:36
Uzm. Dr. Berna Torun Orhan Doktora Sor

Uzm. Dr. Berna Torun Orhan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube