Romatoloji (Fiziksel tıp ve Rehabilitasyon) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

uyusma

merhaba sag kolum yogun sinir sikismasi var emg cekildi tedavisi ne olur

7 Aralık 2020 10:58
Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk Doktora Sor

Uzm. Dr. Mehmet Mustafa Ertürk tarafından cevaplandı.

Şişme ve morarmalar

Hocam merhaba. Annem 42 yaşında bacaklarında ciddi varis var, makatta çatlak ve hemoroid var. Yani bir dolaşım bozukluğu mevcut. Bu aralar elinde ve bileğinde şişme ve morarma oluyor. Önce sızı acı hissediyor ardından o bölge şişiyor. Geçen gün sağ el bileği mosmor oldu. Ertesi gün kalp damara gitti fakat morluk geçmişti. Ultrasonda da bir şey çıkmadı. Dokununca acıyordu, herhangi bir zorlama vurma yok. Daha önce parmağında böyle bir şey olmuş. Dün de sol eli ağrıdı bugün yine parmağı şişti ve morardı. Bu neden olur acaba? Kilodan mı, dolaşım bozukluğu mu, sinir rahatsızlığı mı? Nedir?

2 Ekim 2020 18:42
Doç. Dr. İrfan Koca Doktora Sor

Doç. Dr. İrfan Koca tarafından cevaplandı.

El parmağıma flexiyon yaptıramıyorum

Merhaba. Çocukluktan beti Psoriasis hastasıyım. Son 6 aydır sağ birinci ve ikinci parmak proximal eklemde özellikle de orta interfalangial eklemde flexiyonla ciddi ağrı ve Flex kısıtliligi var. Kızarıklık şişlik ısı artışı olmadı. El Mr ım normal, kemik eklem yapıları normal raporlandı. CBC sed CRP normal. Herşey normal ama ben baş parmağimi Flex a getirdigimde inanılmaz ağrı duyuyorum. Acaba neden.

17 Ağustos 2017 22:10
Doç. Dr. İrfan Koca Doktora Sor

Doç. Dr. İrfan Koca tarafından cevaplandı.

Damar sksmasi

Meraba hocam benim bacağı m ilk defa yanma hissi yüzünden uyuyamadim ama 2 hafta önce hastaneye gtmisti m ultrasyonda hc kötü bişey çıkmadı peki neden yanma sıcaklık hissi duyuyrm mm

14 Eylül 2016 03:41
Prof. Dr. Nurdan Kotevoğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Nurdan Kotevoğlu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube