Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

hepatit-b

hocam iyi günler ben 33 yaşındayım. yaklaşık olarak 20 yıldır, hepatit b taşıyıcısıyım.en son yaptırdığım tahlilde karaciğer enzimlerim (alt-ast) normal çıktı. ancak taşıcıyı olduğumu gösteren değer 4500 civarında çıktı.1 sene önce yine yaptırmıştım ve bu değer 250 civarında idi. bende her hangi bir halsizlik vb sorun yok haftada 1-2 defa halı saha maçı yapıyorum, ve her hangi bir sorunum yok.ancak 10-15 gündür, nezle ve grip arası bi durum var, bir iki defa il dışına çıkmıştım sanırım ondan oldu. bu değerin yüksek çıkması ne anlam ifade ediyor. ben hastamıyım.. tekrar iyiy günler.

20 Nisan 2012 17:10
Uzm. Dr. Melahat Cengiz Doktora Sor

Uzm. Dr. Melahat Cengiz tarafından cevaplandı.

kuduz

hocam iyi günler çocuğum köy yerinde iken oynarken köy bahçesinde bizimkilerin uzun zamandır beslediği ama aşıları olmayan bir kedi tarafından ufak bir şekilde tırmalanmış..o esnada sabunla ve kolanya ile yıkamışlar..olay 31 Martta olmuş. bugün ayın 3.nisan almaya gittiğimde 3.5 yaşındaki kızım söyledi ve hemen aşı vurdurdum ve yüz kısmı olduğu için serum yaptılar.. ancak yine de endişeliyim aradan 3 gün geçmiş..bir sıkıntı olur mu teşekkürler

3 Nisan 2012 18:51
Uzm. Dr. Melahat Cengiz Doktora Sor

Uzm. Dr. Melahat Cengiz tarafından cevaplandı.

Lenf bezeleri

hocam 30 yaşında bayanım.dün yapılan boyun us de submental bölgedesağda 0.8cm*0.5cm,solda 0.8cm*0.6cm,sol juguludigastik bölgede 1.0*0.5cm,sağ jugulodigastrik bölgede 0.9*0.5cm ce her iki servikal zincirde 6 mm ve daha küçük çaplarda kalın korteksli reaktif lenf nodları izlenmiştir.tam kan periferik yayma normal,sedim,crp normal.yalnız aso 531 cıkmıs.(1bucuk ay once kusma,hafıf ates,geniz akıntısı ile cipro antib.kullanmıstım)(ayrıca 1 bucuk ay once rutin check up a gırdıgımde aso testım 125 yanı normaldi.)bu lenf nodları onemlımıdır cok panık yaptım.allah gostermesın lenfomayla bı alakası olabılırmı?ne önerirsiniz

4 Kasım 2011 16:27
Uzm. Dr. Melahat Cengiz Doktora Sor

Uzm. Dr. Melahat Cengiz tarafından cevaplandı.

su çiçeği

Merhaba.5 yaşında kızım var.Su çiçeği aşısı var ve Eylül ayında su çiçeği geçirmiştik.tüm lezyonlar kaybolduktan 10 gün sonra tekrar vücudunda bu sefer çıkmayan yerlerde çıktı onlarda kayboldu ve şimdi 2 gündür vücudunda tekrar su çiçekleri var.Çok şaşkınız tekrar çıkmayan yerlerde çıktılar.Ovadril krem kulanıyoruz.bularda geçtikten sonra bir daha çıkarmı?Doktorumuzda şaşırdı.Neden böyle oldu anlayamadık bizi bilgilendirirmisiniz.

4 Kasım 2011 16:15
Uzm. Dr. Melahat Cengiz Doktora Sor

Uzm. Dr. Melahat Cengiz tarafından cevaplandı.

lütfn

Merhaba Sayın HOCAM: Ben 32 yaşında biriyim. Sevgili hocam bundan tam dokuz yıl önce şüpheli ama kondomlu bir ilişkim oldu.İki gün sonra bende bir sızı ve şüphelenme oldu. Korktum ve test olmadım. Şimdi nerdeyse on yıl olucak sorunum şu. Sızı atlattım hemen. Ama benim koltuk altlarımda o ilişkiden şüplenerek böle bir kesme hissi var. Sanki koltuk altlarımı kesiyorlar.Şişme yok.Ama terleyince rahatlıyorum. Artık cinsel yolla bulaşan hastalıklar sitelerini okumaktan bıktım ve her okudugumda bişey buluyorum. Şuan iyiyim ama bu koltuk altlarımı atlatamıyorum ne olur yardım edin hocam . Şimdiden tşk ederim.(Bu korkudan evlenemedim bıktım artık)

3 Kasım 2011 22:44
Uzm. Dr. Melahat Cengiz Doktora Sor

Uzm. Dr. Melahat Cengiz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube