Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Toxoplazma riski

Merhaba hocam. 15 haftalım hamileyim. Kafama takıldı . Doktorum benden hiç toxoplazma testi istemedi. Önceki yani 2016 da bi komple bi test yaptırmamı istemişti. Onda toxo igg 52,5 pozitif (ref<1,6) toxo igm 0,15 negatif (ref<0,83) çıkmıştı. Benim bağışıklığım olduğu için mi istemedi acaba. Bu durumda bu enfeksiyona tekrar yakalanma riskim mevcut mu ?

30 Ekim 2017 01:12
Uzm. Dr. Şafak Göktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından cevaplandı.

Toksoplazma

Merhaba 16 haftalık hamileyim .Bu sabah bir pastanede karışık bir bir sandviç ekmeğinin arasından salamı çıkarttırarak yedim .Ama sonra kafama takıldı salam çiğ et olduğu icin ekmeğin içine sinmiş bulanmış yada küçük parçaları kalmış olabilir bu durum Toksoplazma ya da listeria denilen viral ya da bakteriyel enfeksiyonlara neden olur mu ?Bebegime bir zararı olur mu ? kanda test yaptırmama gerek var mı ? 8.haftada Toksoplazma ıgg ve ıgm her ikisi de negatif cikti ama endişelendim ilginiz ve cevabınız icin şimdiden cok tesekkurler

21 Haziran 2016 18:38
Uzm. Dr. Şafak Göktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından cevaplandı.

Toxoplazma, CMV

Gebelik döneminde toxoplazma ve CMV enfeksiyonu: Merhabalar hocam, Burada tetkik yaptık sonuçlar aşağıdaki gibi ancak Dr. Tarafından herhangi bir ilaç başlanmadı. Gebelik 6 haftalık Toxoplazma Igm: pozitif 2,11 Toxoplazma Igg: negatif 0.13 CMV Igm: pozitif 1.84 CMV Igg: 245,8 referans(0,5-1) CMV Igg Avidite: %71 Toxoplazma IGG Avidite: Igg değeri Avidite çalışacak değer aralığında değildir. Bilgilendirirseniz makbule geçer burada birşey yapılmadı okuduğumda bu tür durumda toxoplazma için antibiyotik tedavisi yazılıyor.

25 Haziran 2015 20:45
Uzm. Dr. Şafak Göktaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube