Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Caresizlik

Sorum genel dış tedavisinden sonra dilimde sürekli beyazlık oluyor , yutkunma hissi , balgam gibi bir şey , boğazdan aşağı doğru akinti var bu belirtilerin aynı 3 çocuğum dada var gitmediğim doktor kalmadı 4 yıldır arastiriyorum candida mi diye bir doktor daha KBB uzmanı sadece dilime bakarak mantar olmuşsun dedi.Ama diğer uzmanlar anlamadı , yeterki hastalığı teşhis edecek bir doktor çıksın dünyanın öbür ucuna gideceğim çocuklarımla, anladım ki sağlık sektörü çok yeterli değil ulkemizde Allah a emanet yaşıyoruz.En az 30 uzmana gittik artık umudum kalmadı.

10 Şubat 2018 02:33
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel tarafından cevaplandı.

Barsak florasının bozulduğunu, candida mantarının arttığını tükrük testiyle anlayabilir miyiz?

Hilmi Hocam merhabalar... Öncelikle burada dahiliye uzmanlarına konu hakkında danıştığımı onların da enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına danışın tavsiyesini aldığımı belirterek size birkaç şey sormak istiyorum... Hocam birkaç gün önce internette bir makale okumuştum, bir doktor barsak florasının bozulmasının ve candida mantarlarının çoğaldığının basit bir tükrük testiyle anlaşılabileceğini belirtiyordu. Testle ilgili bilgi verecek olursam sabah aç karnına bir bardak suya tükürdüğüm zaman 15-20 dakika içerisinde eğer tükrük dibe çöküyorsa, suda ipliksi görünüm oluyorsa yukarıdan aşağıda candida mantarının miktarının arttığını anlayabileceğim yazıyordu. Nitekim kendim denedim, anneme de denettim ve benim tükrüğüm bahsettiğim gibi dibe çökerke...

21 Ağustos 2014 21:26
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel tarafından cevaplandı.

Kasık mantarı ve deniz suyu

Hilmi hocam merhabalar kolay gelsin.. Kasık bölgemde henüz tedavisine başlamadığım bir miktar mantar mevcut. Kaşıntım çok fazla yok fakat mantarlar ara sıra sızlama yapıyor çok hafif.. Bu mantarlarla denize girmek sıkıntı yaratır mı? Şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum, kolay gelsin..

15 Temmuz 2014 15:18
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel tarafından cevaplandı.

mantar

merhaba hilmi bey size sormak istediğim eşimde daha önceden mantar hastalıgı vardı ilaç tedavisiyle düzeldi simdi tekrar basladı ama cok az gecıor bellı bır sure sonra ve simdi saç kıran oldu bunun mantarla bir alakası varmı ve ne yapmamız gerekiyor bu hastalık spermlerini engellermı? .şimdiden çok teşekkür ederim .iyi çalışmalar.

9 Ocak 2014 10:23
Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel Doktora Sor

Yrd. Doç. Dr. Hilmi Tezgel tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube