Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Babamın pet sonucu

Sayın hocam babamın kanında sürekli enfeksiynn var şu anda gündü,r acilde ve doktorlar herşeye hazırlık olun dediler..yiyemiyor,konuşamıyor tütriyor terliyor üşüyor..6 aydır hastane hastane dolaştık ama bir teşhis koyamadılar hastalığı ilerledi iyice. Pet istendi çekilen pet sonucu aşağıdaki gibidir. Klinik Bilgi : Karaciğerde metastatik lezyonları saptanan olguda primer odağın araştırılması amaçlı PET-CT istendi. pet sonuç; Boyun ,mediasten ve batında yaygın primer hastalığın tutulumu ile uyumlu hipermetabolik LAP Kitleleri Karaciğer her iki lobda hepatomegalinin eşlik ettiği yaygın metastatik kitle lezyonları; Dalak boyutlarında artış ve parankimde yaygın metastatik lezyonlar İskeler sisteminde yaygın BT karşılıkları izlenmeyen hipermetab...

22 Temmuz 2016 09:46
Uzm. Dr. Yaşam Laboratuarı Doktora Sor

Uzm. Dr. Yaşam Laboratuarı tarafından cevaplandı.

merhaba hocam

Hocam , yaklaşık 5 aydır ilaç kullanımına rağmen devam eden mide ve Bağırsak iltihabım var , Gastroenterolojiye gittiğimde doktorum bir takim kan tahlilleri istedi , hemogram , gaita testi normal çıktı fakat iga düzeyim 39 , ( referans *** *** **) , selektif iga eksikliği olduğu söylendi , çölyak testi sonuclarıni bekliyoruz , hocam selektif iga eksikliği icin herhangi bir tedavi yöntemi var midir ? Bu şikayetlerim onunla alakalı olabilir mi ?

30 Kasım 2015 01:31
Uzm. Dr. Yaşam Laboratuarı Doktora Sor

Uzm. Dr. Yaşam Laboratuarı tarafından cevaplandı.

keton ++ çıktı

İdrarımda keton ++ çıktı. Geçmişte troid rahatsızlığım vardı. Yenilenmiş olabilir mi? Son yıllarda çok kilo aldım ve menopoza girdim bunlar sebebleri midir? Tedavisi nedir?

5 Kasım 2015 15:28
Uzm. Dr. Yaşam Laboratuarı Doktora Sor

Uzm. Dr. Yaşam Laboratuarı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube