Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Köpek ısırması

Merhaba Doktor bey; beni 4 gün önce köpek ısırdı. Kuduz ve tetanoz aşısı oldum. Fakat 3 gündür halsizlik ve yutkunma sorunu yaşıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Endişelenmeli miyim? Teşekkürler..

1 Ekim 2015 20:44
Uzm. Dr. Halim Bayram Doktora Sor

Uzm. Dr. Halim Bayram tarafından cevaplandı.

Kuduz aşısı

Selamlar hocam , son dozu *** *** ** olmak üzere 5 doz aşı oldum. *** *** ** tarihinde yeniden ısıtıldıktan sonra ( zaten hastanenin Bahçesinde ısırıldım) derhal enfeksiyon Bölümü'ne gittim fakat doktor gerek yok antibiyotik yeterli dedi , gece uyumadım sabah 6'da tekrar gittim yine yapamayacağını gerek olmadığını başka bir hastahaneye gitmemesi söyledi. Şu anda beynim uyuşuk , ısırığın üstü ağrıyor ve boğazımda da şişlik var gibi. 34 saat oldu yaklaşık ısırılalı. Ne yapmam gerek ? 10 yıl korur seni dedi böyle bir şey olabilir mi ?

8 Eylül 2015 01:24
Uzm. Dr. Halim Bayram Doktora Sor

Uzm. Dr. Halim Bayram tarafından cevaplandı.

Kuduz Aşısı - Crohn Hastalığı - kortikosteroid türü ilaçlar

Hocam ben Crohn hastasıyım ve şu an hastalığım aktif pentasa ve budenofalk kullanıyorum. 4 gün önce bir kedi kolumu tırmaladı Ve bu gün acile gittim, bana ABHAYRAB 2.5 IU/0.5 mL IM/SC Enjeksiyon İcin Toz İceren Flakon adlı kuduz aşısı yaptılar. Toplam üç kere vurulmam gerekiyormuş ilkini bu gün ikincisini 3 gün sonra üçüncüsünü de 7 gün sonra vurulmam gerekiyormuş. Aşı da ''Vero hücreler üzerinde hazırlanan İnaktive saflaştırılmış Kuduz Aşısı '' yazıyor. Hocam bu aşı ölü aşı mı? Crohn hastası ve budenofalk kullandığım için bende bir sorun olur mu? Yani aşı bana herhangi bir zara verir mi? Birde hocam 3 doz aşı yeterlimi yani normalde daha fazla yapılması gerekmiyor mu? (Hele ki benim gibi kortikosteroid türü ilaçlar kullananlar için) Ayrıca...

16 Ağustos 2014 16:43
Uzm. Dr. Halim Bayram Doktora Sor

Uzm. Dr. Halim Bayram tarafından cevaplandı.

Kuduz Aşısı

Hocam ben Crohn hastasıyım ve şu an hastalığım aktif pentasa ve budenofalk kullanıyorum. 4 gün önce bir kedi kolumu tırmaladı kuduz aşısı olmam gerekir mi? Kuduz aşısı canlı aşı olduğu için biraz tedirginim çünkü budenafalk ilacımın prospektüsünde canlı aşı yaptırmayınız yazıyor yani aşı oluyum derken birde aşı beni kuduz yapmasın çünkü bir veteriner hekim kuduz aşısı kuduz yapabilir demişti.... Hocam kuduz aşısı olmam gerekir mi? ve bir risk söz konusu ?mu gerek Crohn hastası olduğum için gerekse budenofalk kullandığım için. Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum hocam.

16 Ağustos 2014 11:06
Uzm. Dr. Halim Bayram Doktora Sor

Uzm. Dr. Halim Bayram tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube