Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

tpha ve vdrl/rpr

Hocam merhabalar. *** *** ** tarihinde kan bağışında bulundum ve yaklaşık iki hafta sonra tarafıma gönderilen mektupta kan numunesi üzerinde yapılan testin sonucunun pozitif olduğu yazmaktaydı.( T.pallidum Total Ab (EIA/CLIA) 0,85 0,716 0,8 0,26 0,251 0,261 REAKTİF) (FTA-ABS IgG(IFAT) REAKTİF) (RPR(1/16 dilüsyona kadar) NONREAKTİF) Kan bağışı merkezindeki doktor tarafından üniversite hastanesine yönlendirildim ve burada yapılan kan testinde VDRL-RPR NEGATİF ve TPHA NEGATİF çıktı. Bugün titreli test için tekrar numune verdim. Eldeki verilerle bugünkü testin sonucu yordanabilir mi? (Bu güne kadar ne korunmalı ne korunmasız hiçbir ilişkim olmadı ve bana herhangi bir kan transfüzyonu da gerçekleşmedi. Yalnız *** *** ** ve *** *** ** tarihinde t...

21 Aralık 2018 21:18
Dr. İrem Akdemir Doktora Sor

Dr. İrem Akdemir tarafından cevaplandı.

Üşüme titreme kas ağrıları

İyi günler diliyorum Benim sorum annemin yaşadığı rahatsızlıkla alakalı olacak. Annemde 1 aydır bitmeyen üşüme, titreme ve kas ağrıları mevcut bu surum son 1 haftadır iyice şiddetini artırdı. Gittiğimiz bütün doktorlar yaptıkları testlerde enfeksiyonla karşılaşmadıklarını belirttiler. Kadın doğum,dahiliye,genel cerrahi gibi bölümlere müracat ettik fakat bir tanı konulmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.

13 Mayıs 2018 10:44
Dr. İrem Akdemir Doktora Sor

Dr. İrem Akdemir tarafından cevaplandı.

Kaşınti deri hastalik

Hocam gündüz normal gece olunca bütün vücudum kaşinmaya başlıyor ve kanıyor sanırım bu bulaşıcı 9 aylık oğlum var ona da bulaşmış bunun için ne yapmaliyim

19 Nisan 2018 06:15
Dr. İrem Akdemir Doktora Sor

Dr. İrem Akdemir tarafından cevaplandı.

CMV İLE İLGİLİ

Merhaba. Ben çocukluğumda CMV infeksiyonu geçirdiğimi öğrendim şu an 27 yaşındayım bu enfeksiyonla ilgi bilgisayardan okudukça daha da kötü olmaya başladım. Bu enfeksiyon benim gelecek hayatıma ekti edermi? mesela geçirdiğim kızamık grip diğer hastalaıklar beni güçsüz düşürürse bu virüs bende körlük oluştururmu yada daha vahim sonuçlar doğururmu?

29 Kasım 2017 01:05
Dr. İrem Akdemir Doktora Sor

Dr. İrem Akdemir tarafından cevaplandı.

Kuduz riski

Merhabalar; Beni yaklaşık bir aydır evde baktığımız kendi yavru kedimiz (2-3 aylık) tırmaladı ve ısırdı fakat kan gelmedi kızartıp iz bıraktı o an sadece hastanelerde kullanılan etenollü dezenfektan ile ısırdığı yeri sildim, bir gün geçince kızarıklığın üzerinin ince bir çizgi şeklinde kabuk bağladığını fark ettim şüpheye düştüm. Kedi normalde saldırgan değildi hep kucağımıza alır severdik, sadece dün öğleden sonra evdeki herkesin ellerine ve ayaklarına saldırdı bugün gene normal davranıyor, yemesinde su içmesinde ışığa duyarlılığında bir gariplik gözlemlemedik. Kuduz aşısı yaptırmalı mıyım?

4 Temmuz 2017 02:30
Dr. İrem Akdemir Doktora Sor

Dr. İrem Akdemir tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube