Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hamilelikte kedi ısırması hk.

Merhaba, 14 haftalık hamileyim. 1 Ocak akşamı ise evcil kedim canı acıdığı için elimi ısırdı. Jinekoloğum kuduz aşısının bebeğe zararı olacağını tetanoz aşısı olmam gerektiğini söyledi. Bu konu ile ilgili hekim ise her ihtimale karşı kuduz olmam gerektiğini dile getirdi. Tüm aşıları tamam olan, maması dışında hiçbir şey yemeyen ve veterinere bile aracımızla gidip gelen bir hayvan bu. Kuduz olma ihtimali çok çok düşük, yok denecek kadar az. Tetanoz aşısı oldum fakat parmağımdaki şişlik için antibiyotik krem kullanıp sarıyorum. Parmağımdaki şişlik ve ağrının bir zararı olur mu? Bununla ilgili doktorlara soru sorma şansım olamadı. Veteriner sorun olmayacağını söyledi, zira kendisinin başına sıksık geliyormuş. Ama hala korkuyorum. Teşekkürler.

2 Ocak 2018 14:46
Uzm. Dr. Meltem Yavuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Yavuz tarafından cevaplandı.

Kuduz aşısı

Merhaba ben kedi tarafından isirildim ve bugün 3.kuduz asimi oldum.dünde bir köpek tarafından isirildim .disini geçiremedi hafif çizik çok yüzeysel bir yara çok az kanadı.bu olduğum asi tamamını yaptirdigimda yeterli olurmu acaba?cevabiniza şimdiden teşekkürler.

28 Kasım 2017 23:35
Uzm. Dr. Meltem Yavuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Yavuz tarafından cevaplandı.

Clamydia ve ureaplasma kaptım sizce?

Merhaba. Pcr tara testi sonucu clamydia trachomatis, ureaplasma urealyticum ve ureaplasma parvum pozitif çıktı. Doktora gittim ve bana tavanic adlı antibiyotik verdi. Sizce bu hepsini geçirir mi? Ara ara dış genital organda yanma ve kızarıklıklar oluyor. Antibiyotiğimin bitmesine birkaç gün kaldı. Bittikten ne kadar süre sonra kültür ve idrar testi yaptırabilirim? Teşekkürler

15 Kasım 2017 22:44
Uzm. Dr. Meltem Yavuz Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Yavuz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube