Endodonti (Kanal Tedavisi) - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Diş apsesi tekrarlanır mı?

Hocam iyi günler, 2 hafta kadar once dişim de intihap oluştu ve bunun için antibiotik kullandım fakat geçtikten sonra kanal tedavisi yaptırmaya fırsat bulamadım şimdi tekrardan intihap kapar mı? Ağrı yapmaya tekrar başlar mı?

26 Kasım 2017 06:49
Dt. Kanşad Pala Doktora Sor

Dt. Kanşad Pala tarafından cevaplandı.

apikal rezeksion

hocam 22nolu dişim uzun bi süre ölü kalmiş , kanal tedavsisi uygulandi dolgusu cok güzel yapilmiş dediler ama dişin cevre dokularinda hasar var ve tam olarka iyileşmiyor . ünüversite hastanesine 2 kere gittim dişime apikal rezeksion yapilacak denildi ama sürekli erteliyolar 6 ay sonra gel dediler henüz erkenmiş . kanal tedavisi olali 3 ayi gecti daha ne kadar beklemem gerekiyor sizce

15 Ekim 2017 12:38
Dt. Kanşad Pala Doktora Sor

Dt. Kanşad Pala tarafından cevaplandı.

Apse sonrası 2 yıl düzelmeyen şişlik

Merhabalar. 2 yıl önce sol ön dişime dolgu yapıldı fakat dolgudan birkaç gün sonra dişim sızlamaya başladı. Nefes alıp verdikçe filan. Sonra yüzüm şişti. Tekrar doktorumun yanına gittim. Apse oluştuğunu söyledi ve 10 ampul iğne yazdı. Ve bir marka ağrı kesici önerdi. Düzelmezse kanal tedavi yaparız demişti. Fakat ben iğneleri vurdurmadım. Ağrı kesiciyi kullandım. Ağrı bitti. Yüzümün şişliği de indi fakat o dişimin yukarısında burnuma yakın bir yerde iki yıldır geçmeyen bir şişlik var. Bazen o şişliğin aşağısında küçük ihtihap toplanıyor. O şişliğe bastırınca yine aşağı taraf iltihaplanıyor. Sonuna kadar bastırıp tüm iltihabı akıtmak istedim ama yapamadım. Bu şişlik ne olabilir? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Teşekkür ederim.

3 Ağustos 2017 17:28
Dt. Kanşad Pala Doktora Sor

Dt. Kanşad Pala tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube