El Cerrahisi ve Mikrocerrahi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Acil Bakar mısınız ne yapmalıyım?

Merhaba ben dün duvara yumruk attım bir kaç kere özellikle orta parmağımın ve işaret parmağımın kemiği çarptı bu sırada.Bunun sonucunda ağrıdı ve farkettim ki elimde orta parmağıma bağlı olan kemiğin üstünde bi yumru oluştu sonra ise giderek şişmeye başladı işaret parmağımın bağlandığı kısım ve orta parmağımın bağlandığı kısım bileğe doğru şişti ve morardı.Ayrıca elim düz dururken yumruk kısmındakı yer çökük duruyor sanki kemik orada değilmiş gibi.Parmağımı hareket ettirebiliyorum ama yukarı doğru deneyince ağrıyo ve parmağa da yayıldı morluk ne olabilir kendiliğinden düzelir mi ?

4 Aralık 2017 20:01
Uzm. Dr. Arsen Arsenishvili Doktora Sor

Uzm. Dr. Arsen Arsenishvili tarafından cevaplandı.

El tarak kemiği kayması

Merhabalar. Benim sol elimde tarak kemiğimde bir sıkıntı var kendimi bildim bileli var sanırım. Yumruğumu sıktığımda işaret ve orta parmağın arasındaki tarak kemiği fazla geride sanki yok gibi, serçe-yüzük ve yüzük-orta parmak arasındaki tarak kemikleri ise çok fazla ileri geliyor yumruğumu sıkınca. Elim kemiklidir, kemiğin ucuna kadar geliyor tarak kemiği o kadar ileride, neredeyse kemik çıkıntıları gözükmeyecek. Bu beni boks yaparken etkiliyor sargıları sardığımda elime ordan geçen sargılar tarak kemiğime vuruyor canımı yakıyor onları geri almanın bir yolu var mıdır?

12 Ekim 2017 23:49
Uzm. Dr. Arsen Arsenishvili Doktora Sor

Uzm. Dr. Arsen Arsenishvili tarafından cevaplandı.

Serce parmak Kirigi

Merhaba iyi günler hocam sol el serçe parmagim kirildi yaklaşık 25 gün alcida kaldı ve doktor kontolunde alcidan çıkarıldı doktor 2 hafta sonra tekrar kontrole gelmemi söyledi gittim tamamen iyileştiğini söyledi röntgen sonucunda ama elimi yumruk yaptığımda serçe parmak yuzuk parmağının üstüne carpraz çapraz bir sekilde iniyor doktor fizik tedavi önerdi fiziğe gittim fizik doğru kaynadogina eminmisin dedi çok yamuk dedi acaba sonuç ne olur doğru kaynamismidir ve ya yamuk olması normal midir?

8 Ağustos 2017 15:02
Uzm. Dr. Arsen Arsenishvili Doktora Sor

Uzm. Dr. Arsen Arsenishvili tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube