Diyetisyen - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

homa testi

Merhaba , homa-IR testi yaptırdım sonuçlar glukoz açlık *** *** **) , insülin açlık 27,94 (2,6-24,9) ,homa-Ir 7,04 ( 0,0- 2,7) sonuçları çıktı. Bu sonuclara göre bende şeker hastalıgı mı var demek oluyor? Birde şekerin hiç olmadıgı saglıkli diyet ve sporla bu degerleri düzeltebilir miyim ilaç kullanmadan ? ve diyetle ne kadar sürede insülin direnci degerlerim normale iner çok uzun zaman mı alir? Bilgilendirirseniz memnun olurum Şimdiden teşekkürler

18 Ağustos 2015 16:03
Dyt. Aysu Çalışır Özden Doktora Sor

Dyt. Aysu Çalışır Özden tarafından cevaplandı.

Gebelik öncesi beslenme

Merhaba Aysu hanım. 10 aylık Evliyim ve eşimle çocuk sahibi olmak istiyoruz. Adetin 3. Günü hormon testi yaptırdım FSH 13.8 amh 0.81 çıktı. Doğurganlığı artırmak için her gün badem, ceviz, fındığı Çiğ olarak tüketiyorum. Ayrıca kavrulmamış ay ve kabak çekirdeğini her gün birer avuç tüketiyorum. Çekirdek doğurganlığı artırır mı? Bir yerde duydum hamile kalmak isteyenlerin Çekirdek yememesi gerekiyormuş? Doğruluğu var mı? Ayrıca her gün fitoöstrojen içerdiği için bir kahve fincanı yulaf yiyorum. FSH bu şekilde düşürülebilir mi? Sizin Önerileriniz nelerdir? Teşekkürler.

30 Temmuz 2015 09:04
Dyt. Aysu Çalışır Özden Doktora Sor

Dyt. Aysu Çalışır Özden tarafından cevaplandı.

beslenme ve diyet

Aysu hanım ramazanda beslenme tarzımız tamamen değişti. Su, mineral kaybettik. Çok uzun süre aç kalındı. Ramazandan sonra nasıl beslenmeliyiz?

14 Temmuz 2015 11:29
Dyt. Aysu Çalışır Özden Doktora Sor

Dyt. Aysu Çalışır Özden tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube