Diş Hekimi - Sorular ve Uzman cevapları
Merhabalar 4 sene önce üst çenedeki 2 kesici dişlerim kırıldı. Bunun üzerine doktorum öndeki toplam 6 dişime protez yaptı. ön 2 kesici dişler kökünden çekildi. Diğerleri uflatılarak üzerine porselen yapıldı. Şu anda ufaltılmış dişlerin üzerindeki diş etinde cep şeklinde morarma var. Moraramaya oranın diş etinin yok olduğunu kemik kısmınn göründüğünü farkettim. Sebebi ne olabilir acaba. Nasıl düzeltilebilir?
10 Haziran 2009 18:07Dt. Nil Ayata tarafından cevaplandı.
Sn hocam benim ağzımda toplam bütün köşelerde olmak üzre birer çürük olmak üzre 4 adet yemek dişim çürük ve çekilmesi gerekiyor bu dişler çekilince yerine yapılması gereken dişler için diğer sağlam dişleri kesmek gerekiyormu zira bir tv programında artık diş kesme olayı bitti bundan sonra kesilmiyor deniyordu bu süreç nasıl olur ne kadar zamanımı alır ne yapmam gerekiyor zira ben ortopedik engelliyim vede kapı kapı dolanmak istemiyorum bir fikir verirseniz çok mutlu olurum.
9 Haziran 2009 00:45Dt. Nil Ayata tarafından cevaplandı.
mrb ben 17 yaşındayım ve tel taktırmak istiyorum ama hastaneye gittim doktor bana ameliyat olursam tel taktıra bilirim dedi dişlerim çarpık ve dişlerimi kappatığımda şu ön kısımlarda boşluk var bide doktor bana yaşımın tutmadığını 2 yıl sonra gelmemi istedi ben nasıl erken ve ameliyat olmadan tel taktıra bilirim şimdiden teşekkürlerr
16 Şubat 2008 00:45Dt. Nil Ayata tarafından cevaplandı.