Dil Konuşma Bozuklukları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Bilgi almak

Ebru ekşi aliebru53@gmail.com *** *** ** Benim 3 yasini doldurmus oglum var. Ama kelimeleri tam soylemiyor istediklerini soyluyor misal mama meme ayi kedi anne baba teyze babanne anane dede falan yada mama bitti baba gitti araba geldi bulut yok diyor. Ama tabaga tabak bardaga bardak demiyor soylemiyor cogu dedigi kelimede anlasilmiyor bu yuzden asiri sinirlilik var derdini anlatamiyor ifade edemiyor ne yapmaliyim?

10 Aralık 2020 19:52

Geç konuşma

Oğlum 3 yasinda yaşıtlarına göre çok az konuşuyor cümle pek fazla kuramıyor ne yapmak gerek epilepsi hastası dil terapisi ne goturmem gerekiyomu

2 Kasım 2020 03:15

S tıslaması

Merhaba, Konservatuvara hazırlanıyorum. S tıslamam mevcut,Ortodontiste gittim dış ve çene bakımından bir sorun teşkil etmediğini söyledi. Diksiyon kurslarına da gittim tekerlemeler çalışmalar vs. tamamen yok edemedim. Peltekliğim yok sadece tıslamam var bu da her zaman çıkmıyor cümlelerde kelimelerin ortasında S harfi olduğunda çıkıyor genellikle. Bunun haricinde ağzımda çenemde alt yan taraflarda tükürük birikmesi gibi bir şey oluyor ben bu yüzden olabileceğini düşünüyorum. Çözüme kavuşturabilecek biri olursa çok mutlu olurum.

14 Temmuz 2020 02:45
Facebook Twitter Instagram Youtube