Dil Konuşma Bozuklukları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Konuşma bozukluğu

Merhabalar 4 Yaşında oğlum var . Oğlum 3 yaşına kadar çok fazla konuşmadı son 1 senedir konuşup cümle kuruyor lakin 3-4 kelimeyi bir araya getiriyor. kelime dağarcığı zayıf. Konuşma bozukluğu mevcut. bazı harfleri tam olarak ağzından çıkartmıyor örneğin sakız diyeceğine yakız diyor. bunun gibi 4-5 harfi yanlış telaffuz ediyor. 8 yaşında abisi de var . Devlet hastanesi psikiyatri bölümüne götürdük ; doktor bey özel eğitim görmesi gerekiyor. Bunun için rapor alınması gerekiyor dedi. Biz rapor çıkartmak istemedik. Abisinde ise dikkat eksikliği var . Biz tanı olarak Disleksi olmasından korkuyoruz .

2 Şubat 2021 09:47

Kekemelik ve konusma da takilma

Merhaba 28 aylık bir kızım var. Yaklaşık 5 aydır cok guzel cümle kurarak her şeyi söylüyordu. 15 gun önce konusmasinda takılmalar olmaya başladı. Ertesi gün kekeledigi durumlar ve takılmalar devam etti. 3 gun bu durum artarak devam etti. Cocuk psikologu durumu takip edin gececektir dedi. Dedigi gibi de oldu. 2 gun hic bir şekilde takilma kekemelik görmedik. Ancak tekrardan ortaya çıktı. Biz kime gideceğimizi de bilemedik. Sorun ne onu da anlayamadık. Konuşurken zorlanıyor bazen sinirleniyor bazen de konuşmaktan vazgeçiyor.

1 Kasım 2020 23:22

Konuşma bozuklugu

merhaba, benim 2.5 yaşını bir ay geçmiş yani (31) aylik bir kızım var. Kizim cok sosyal, tanıdık tanımadık herkesle barışık. Çocuk ortamına karışır oynar. Kendi başına da oynayabilir. 15 e kadar sayabiliyor. Alfabedeki bazi harfleri biliyor, tüm renk, hayvan, meyve, sebze biliyor. 5 6 kelimelik cümleler kurabiliyor. Benim kafama takılan biz aile olarak kızım söylediği cümlelerin %90 ını anlıyoruz bazen anlayamadiklarimizda oluyor. Dışarıdaki insanlarda % 30-40 civarinda söylediğini anliyorlar. Çoğunu anlamıyorlar 2 veya 3 kez tekrar edince anliyorlar. Kizim bazi harfleri henüz tam çıkartamıyor (r, l, s) gibi. Bu korkulacak bir durum mu? Bu yaşta konuşmasının bu kadar anlasilir olması normal mi? Zamanla düzeliri mi yoksa bir destek alınmalı ...

5 Haziran 2020 14:14
Facebook Twitter Instagram Youtube