Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

cilt rengi açıklığı

merhaba benim cildim de bir anormallik yoktu cildiyecimin verdiği sivilce ilacını kullandım burnumun ucu belirgin şekilde beyazladı sonra ürünü kullanmadım. 4 ay falan geçti başka bir cilt ürünü kullandım yine aynı yer aynı şekilde beyazladı günden güne azaldı ama esmer olduğum için hâlâ görebiliyorum. birde ürünü gereğinden fazla kullanmışım 1 hafta sonra iki tane büyük sivilcem çıktı kopardım beyaz minicik nokta şeklinde kalmış gözeneklerimin olduğu yerde. bunların nedeni ne olabilir birde bi daha sivilcelerimde o şey olmadı. yüz tipim akneli gözenekli siyah noktalı.

10 Mayıs 2021 19:02
Uzm. Dr. Engin Kocabaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Engin Kocabaş tarafından cevaplandı.

Zoretanin etkisi

Hocam merhabalar, ben 70 kilo biriyim, 9000 mg zoretanin tedavim biteli 16 gün oldu, spora başladım ve protein tozu kullanıyorum, sivilcelenme yağlanma akne oluşur mu yeniden sizce? Zoretanin yan etkileri ne zaman geçer tam olarak?

24 Temmuz 2020 01:11
Uzm. Dr. Engin Kocabaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Engin Kocabaş tarafından cevaplandı.

Seboreik Dermatit

Hocam merhaba, öncelikle 21 yaşındayım. Doktor önerisi ile yaklaşık 20 gün boyunca günde 2 kere sedolin şampuan + elidel krem tedavisi sürdürdüm. 20 günden sonra tekrar doktor önerisiyle artık bu tedaviyi günde 1 kere uyguluyorum yani 23 gündür bu tedaviyi uyguluyorum . Dediğim şampuan ve kremleri yüzümdeki ve saçımdaki seboreik dermatit tedavisi için kullanıyorum. Hocam sormak istediğim; yaklaşık 5 gündür ensemde mercimek büyüklüğünde, kızarık ve ağrısız bir şişlik var bunun lenf bezi olduğunu düşünüyorum. Boyut olarak ne büyüyor ne de küçülüyor. Elidel kremin reçetesini okuduğumda lenf bezlerinde şişkinlik yapabildiğini okumuştum. Kendi doktorumla iletişim kuramadığım için size soruyorum sizce bu tehlikeli bir durum mudur ve ne yapmam ger...

22 Haziran 2020 22:35
Uzm. Dr. Engin Kocabaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Engin Kocabaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube