Sorularda Ara

Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hpv erkekte hangi kanser türleri yapar

Sayın doktor benim size bir sorum olcak lütfen bana cevap yazın. Hpv bulaşma yolarına baktım 90% cinsel yolla bulaşıyor ve 10% diğer yolla. Mesela tokalaşma. Sorum böyleki mesela birisi hpv hastası ama elinde siğiller yok ama hpv taşıyor. Şimdi biz bu adamla tokalaşırsak bizdemi hpv kapcaz ve kanser olcaz ? Kanserli hpv türleri nerede olur 16-18? Mesela hpv biriyle tokalaştık elle elimizle bir şey yedik mesela şimdi bizde ağız-Boğaz kanserimi olacak bir erkek olarak soruyorum. Çünki erkekler yalnız penis kanseri oluyormuş hpv le. Bu doğrumu ? Birde havadan hapşırma öksürük yoluyla hpv geçermi ? Erkekler hpv nin hangi türlerine bulaşır ve kanser olur ? Ve kanser olmadan tedavisi varmı ?

17 Kasım 2018 20:14
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

siğil tedavisi

kızımın ayağında bu tarz bir siğil var, çok kere yaktırdık çözüm bulamadık. 4 ayrı doktora götürdüm,gittikçe büyüyor sıçramaya başladı. kızım 16 yaşında resim yollayamadım görmek isterseniz resim atabilirim ne önerirsiniz.

1 Ağustos 2016 20:10
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

Hpv pcr kan testi

Hocam Oncelikle bizlere yardim ettiginiz icin tesekkurler,,67 gun once supheli bi iliski yasadim ve butun cybh testini olup konuyu kapatmistim,hpv testin yaptirmak istedim bulundugum ulkede (yurt disindayim)sadece bayanlara yaptiklarini soylediler ve erkek icin hpv testi yok dediler,bende herhangi bir belirtim olmadigini sadece suruntu yoluyla test olmak istiyorum dedim,,tamam yapalim dediler ama kan yoluyla yapabiliriz dediler bende hpv testi kanla degil surunttuyle oluyo dedim ,,bizde yok dediler ve normal hiv hsv testi yapar gibi test yaptilar, 1 hafta sonra sonucu geldi pozitif yaziyodu ne bir deger var nede hpv nin tipi..bu teste ne kadar guvenebilirim? Hic bi belirtide yok 70 gundur,,kanla bakilmaz biliyorum ama bu pozitif neyin nesi ...

23 Kasım 2015 06:37
Prof. Dr. Burhan Engin Doktora Sor

Prof. Dr. Burhan Engin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube