Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Sivilce izi ve roakutan

Merhaba Nuran hanım 24 yaşındayım 1,5 yıl önce roakutan tedavim bitti fakat sağ yanagimda derinin altında aylardır cikmak bilmeyen bir iki sivilcem ve dudak üstü sivilcelerim tekrarladı fakat yoğun degil. Sağ ve Sol yanagimda da kırmızı benek halinde sivilce lekelerim de kaldı. 2nciye roakutan tedavisine başlamayı düşünüyorum haftada 20 mg olarak mini bi tedavi surecinde kaç tane kullanmami önerirsiniz. Tedavi sürecinde medacassol ve ya acnelys izlerimin üzerine az miktarda sürsem zararı olur mu? Kesin bilgi verirseniz sevinirim cunku randevuyu aylar sonraya alabiliyorum.

30 Ekim 2021 15:39
Uzm. Dr. Alev Çelik Doktora Sor

Uzm. Dr. Alev Çelik tarafından cevaplandı.

Saç sorunu

Merhaba. 6-7 yaşlarında geçirmiş olduğum trafik kazasından dolayı kafama dikiş atıldı. Dikiş atılan bölgede saç çıkmadı bir daha. Yeniden saç çıkması için nasıl bir yol izlemeliyim ? Şimdiden teşekkürler. :)

19 Ağustos 2021 18:12
Uzm. Dr. Alev Çelik Doktora Sor

Uzm. Dr. Alev Çelik tarafından cevaplandı.

Kortizol yan etki

Hocam merhabalar. Yaşım 21. 1 senedir kortizol alıyorum 60 mgdan 8 mg a kadar düştüm. Yüzümde biraz şişlikler var yüksek dozdayken tuza dikkat ediyordum ama doz düşünce gerek yok dedi dr um. Benim sorum ise şu: ben bu şişliklerden ilacı tamamen bıraktıgımda mı kurtulacağım yoksa doz düştükce şişlikler de gidecek mi ? Ve bu süreci hızlandırmak için ne yapabilirim ? Yüzüm kemikli yapısını kaybetti ve daha şiş duruyor bu da özgüvenimi çok etkiliyor. Teşekkür ederim şimdiden.

1 Temmuz 2021 03:03
Uzm. Dr. Alev Çelik Doktora Sor

Uzm. Dr. Alev Çelik tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube