Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Topuk Sorunu !

Topuk bölgesinde yaklaşık olarak 3 aydır kızarıklık mevcut.Aynı zamanda topuk bölgesinde çatlaklar oluşuyor ve çatlaklar içerisinde deri soyuluyor,kanıyor ve tekrar yine çatlat oluşuyor.Topuk bölgesinde çatlaklar bir türlü geçmiyor.Aynı zamanda deri soyulduğu takdirde içleri sulu,sulu oluyor.Cilt doktoru tarafından bu sıkıntılara yönelik;Dermovata Merhem ve Excipal Lipo Emülsiyon adlı ilaçları 2 aydan beri kullanmaktayım.Fakat açıkçası kızarıklık ve çatlak açısından pek bir faydası olduğu söylenemez.Bu konuda başka hangi ilaç,krem kullanabiliriz?Bu konu hakkında bilgi vermenizi temenni ederim.

12 Temmuz 2014 14:37
Uzm. Dr. Önder Köprülü Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Köprülü tarafından cevaplandı.

Duoderm Solüsyon !

Merhabalar...Uzun zamandır ayak baş parmağı ile hemen yanındaki parmak arasında yer alan bölgenin altında küçük boyutta bir nasır oluştu.Ara sıra ağrı yapıyor fakat o bölgeye temas edince ağrı belirginlik kazanıyor.Aynı zamanda üstüne bastırdığım takdirde ağrısı belli oluyor.Bu durum için bir doktorun önerisi ile Duoderm Solüsyon adlı ilacı kullanmaktayım.Bu ilaç uzun vadede bölgedeki nasırı yok eder mi?Yok edebilmesi için tahmini aradan kaç hafta geçmesi beklenir?Bu konuda bilgi vermenizi temenni ederim.

3 Temmuz 2014 11:00
Uzm. Dr. Önder Köprülü Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Köprülü tarafından cevaplandı.

cevaplar mısınız

merhaba hocam eşimin saç derisinde pullanma mevcuttur.aynı gün banyo yapsa bile 2. gün tabaka halinde saç derisi pullanıp soyuluyor taradıkça çoğalıyor bazende kaşıntı oluyor. tedavi yolları nelerdir ne önerirsiniz. bitkisel çözüm mümkün müdür.

20 Nisan 2014 12:11
Uzm. Dr. Önder Köprülü Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Köprülü tarafından cevaplandı.

lekeee

Merhaba hocam kızım 17 aylık vucudunda yeni fark ettim cok acık lekesi var sanki dogum lekesi gibi vucut renginin bi ton koyusu gibi internette baktım kötü bi hastalıktan bahsediyorsütlü kahve (cafe au lait) lekeleri diyor acık normal olabilirmi alan olarakta kçük yayvan sadece karnındaki ve belindeki biraz geniş dagınık normal renginden 1 ton koyu 5 adet falan var bazıları küük bu lekeleri olup normal olan varmı lekeler içinde net bişey söylemedi baska cildiyecide önemli oldugunu sanmıyorum dedi nf hastalıgı yazınca ben çok korktum hocam bazı yerlerinde 8 adt hafif çilde var kücük bi bebekde bunlar olabilirmi

27 Şubat 2014 22:52
Uzm. Dr. Önder Köprülü Doktora Sor

Uzm. Dr. Önder Köprülü tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube