Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Penis başında yanma

İyi akşamlar Emine hanım. Sorum biraz uzun olacak, o yüzden zaman ayırıp okumanızı rica ediyorum. Benim sorunum şu ki, ilk başlarda, bebek yağı ile mastürbasyon yapmam ve sonrasında, penisimin baş kısmında yanma ile başladı. O an soğuk suya tuttum vs. Ertesi gün, bu sefer de sabunla yaparken yine yanma oldu ve yine soğuk suya tuttum ve ürolojiye gittim. Doktor, bir şey gözükmüyor dedi. Sonra dermatolojiye gittim. Bana, yanlış hatırlamıyorsam medacassol isminde bir merhem ve yanında da bir krem yazdı. Bu kremler de yanma oluşturdu ve böyle böyle derken, normal hayatımda da yanmalar ve bir iki kez de olsa penis üstünde morarmalar, çok rahatsız edici olmasa da devam etti. Böyle böyle derken, aradan yaklaşık 1,5 ay geçti ve ben, sonunda akıl ed...

13 Eylül 2021 22:47

Göz Egzama

Hocam goz altımda tek taraflı kaşıntısız egzama çıktı. Doktora gittim ama sormayı unuttum cildime bir şey surmemem gerektiğini biliyorum. Peki maskara sürmenin bir yan etkisi olur mu sadece suyla temizlersem?

23 Ağustos 2021 10:55

Alerjik egzema

Merhaba hocam bayramınız kutlu olsun. Hocam ilaç alerjisine bağlı burun kenarları ve kaşımın üst tarafında egzama oluştu ilacı kesmeme ragmen geçmeyince aile hekimime başvurdum ve advantan krem yazdı 4 günde tamamen kayboldu belirtiler. Kremi kullanmaya devam etmelimiyim belli bir süresi var mı?

14 Mayıs 2021 16:37

Egzama lazer tedavisi

Yüzdeki ve burundaki egzama için lazerle damar inceltilerek bir tedavi var mı? Sorduğumda yok diyorlar, ismi farklı olabilir. Eğer varsa devlet hastanesi nde var mı yoksa özelde var mı ve fiyatlar ortalama ne kadardır?

9 Mart 2021 15:26

Saçta Egzema

İyi günler hocam 17 yaşındayım benim saçımda egzama var şampuan olarak loprox yazıldı uzun süredir kullanıyorum geçirdiğini söyleyemem ancak önemli ölçüde azalttı diyebilirim ancak saç dökülmem çok fazlalaştı saç telim inceldi ben önceden bioxin kullanırken bu kadar dökülme yoktu loprox ve şampuanı ayıanda mı kullanmalıyım veya önerdiğiniz farklı bir tedavi yönetimi var mıdır şimdiden çok teşekkür ediyorum hocam.

29 Ocak 2021 17:36

Yüzde ve Boyunda Kaşıntı ile Alakalı

Emine Hocam merhabalar.Bir konu danışmak isterim.47 yaşındayım.Çene altı üst boyun bölgesinde yani boyun sakal çıkan bölümde kaşıntı olmakta.Normalde sakal bırakan bir kişi olmamakla birlikte 4-5 günlük bir uzunluk dahi olsa bu kaşıntı çok daha fazla oluyor ve örneğin sabah uykudan bile uyandırıyor. Tıraş olduktan sonra kaşıntı düzeyi hafifliyor.Boyun bölgesinde gözüken bir sivilce veya pütürlü bir durum yok.Fakat yüzümün sol tarafında kulağa yakın bölümde 2 santimlik bir alanda çok hafif pembemsi bir alan var.Herhangi bir artış olmadı bu alanda. Ancak o bölgede de kaşınma oluyor.Genel olarak kaşıntılar gün içinde herhangi bir zamanda çıkıp,bir süre devam edip sönümleniyor.Hocam ne olduğunu doğal olarak çözemedim.Alerji mi yoksa mikrobik bi...

8 Ocak 2021 15:29
Facebook Twitter Instagram Youtube