Sorularda Ara

Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Yüzün sıkıldıktan sonra şişmesi ve kızarması

Hocam iyi günler. 2-3 aydır yüzdeki siyah noktaları sıkınca sıktığım yerler kızarıyo ve şişiyo. Eskiden çok az olurdu. Şimdi ise sıktığım yerler çok şişiyo ve kızarıyo. Ve bu şişlik ve kızarıklık 1 gün sürüyo. Son 2-3 aydır böyle olmasının Sebebi nedir sizce hocam.

27 Mart 2020 14:20
Uzm. Dr. Saliha Kırbaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Saliha Kırbaş tarafından cevaplandı.

Tubero skleroz

Hocam 3 yaşında bir kızım var. Doğduğunda farketmedim ama 3, 4 aylık iken farkettim genital bölgesinde oval bir beyaz leke var. Sırtında ve göğsünde de minik 2 tane beyaz leke var. Genital bölgedeki belirgin ama diğer ikisi çok belli olmuyor. O zamanlar dr a götürdüm kızımı dermotoloğa. Ben acaba vitiligo gibi bişeymidir diye götürmüştüm. Dr lekenin üstünü sert bi kalemle çizdi, wood ışığı ile baktı sonrada bana vitiligo değil, önemli bişey e benzemiyor eğer lekeler artarsa yada büyürse 6 ay sonra getirirsin dedi. Bende önemli değilmiş diye önemsemedim. Şimdi kızım 3 yaşında dr un dediği gibi lekeler artmadı büyümedi de. Aynı şekilde duruyor. Ama geçenlerde nette tuberoz skleroz, nevus anemicus, depigmente nevus gibi hastalıklarda da beyaz ...

3 Aralık 2019 10:29
Uzm. Dr. Saliha Kırbaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Saliha Kırbaş tarafından cevaplandı.

cilt bozukluğu leke

Hocam öncelikle size Kolay Gelsin Diyorum Hocam Benim Kasık Aralarinda siyah lekeler vardi sürekli kaşinıyordu özellikle taz aylarinda terlerken normal deri beyaz ama kasık araları siyah mantar gibi lekeli geçen dermatoloji doktoruna gittim bana locoderm krem ve bir hap çeşidi olan Funit 100 Aspirin yazdi şimdi kullaniyorum 3 gündur SORUM ŞU HOCAM BEN LOCODERM KREMINI PENISIMDE SIYAH OLDUGU İÇİN HEM PENİSİME HEMDE HAYALARİMA SÜRÜYOM BELKİ ODA SIYAH LEKE MANTAR GİBİ BULAŞMIŞ OLABİLİR DİYE HOCAM LOCODERM KREM PESİNE ZARAR VERİRMİ ACABA YAN ETKİSİ OLURMU GERÇİ 2 GÜNDÜR SÜRÜYOM HİÇ BİŞİ GÖRMEDİM SİZCE ZARARI OLURMU LOCODERM KREMİ PENİSE VE HAYALARA SÜRMEM..????

7 Aralık 2017 23:19
Uzm. Dr. Saliha Kırbaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Saliha Kırbaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube