Dermatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

kaşıntı hastalıgı

selamı aleyküm doktor hanım benim yıllardan bitmeyen kaşıntılarım var ama bütün doktora gittim birsey bulamadılar pisikolojik deyip gecirdiler pisikolojik ilacıda kullanıyom ama gecmiyor bir türlü bana yardımcı olabilirmisiniz

4 Ağustos 2017 11:20
Uzm. Dr. Ahu Özbilen Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahu Özbilen tarafından cevaplandı.

Seboreik dermatit saç

Ahu Hanım merhaba, Benim saç derimde seboreik dermatit var bir çol ilaç kullandım fakat hiç bir sonuç alamadım. Bu hastalığın bağırsak florası, Bağırsak mantarı ile bir ilişkisi olabilir mi yani bu tür hastalıktan gaps vb. Diyet yapıp kurtulanlar olduğunu okuyorum fakat nekadar bir ilişkisi var sizden bilgi almak istedim.

27 Nisan 2017 14:12
Uzm. Dr. Ahu Özbilen Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahu Özbilen tarafından cevaplandı.

Ptyriasis alba ve vitigo

Merhaba doktor hanım. Bana üniversite hastahaneşsnde ptyriaşs alba denildi. Vücudumda açık renk lekelenmeler var. Mor ışıkla bakıldı. Bacağımda kolumda göbeğimde daha belirgin. Işıkla bakınca yüzümde de varmış. Tedavi verilmedi. Bu tanı kesinmidir. Vitiligodan korkuorm. Anlaşılmamıştır diye.Gözlem yapılıp geçmezse lekeler vitiligomu deniyor. 5 ay sonra gelirsin dendi.sadece nemlendirici verildi. Vitiligo değil dendi ama bende bu lekeler çok yaygın. Çok beyaz değil ama rengi. Korkuyorum. Geçmezse diye yada daha kötü birşeydir diye.

1 Ekim 2015 03:53
Uzm. Dr. Ahu Özbilen Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahu Özbilen tarafından cevaplandı.

vücuttaki kırmızı pembemsi lezyon şeklindeki lekeler

Merhaba hocam bundan 6 gün önce eşimin karın bölgesinde göbeğin alt kısmında ve her iki karın boşluğu ile sırtında hafif kırmızı pembemsi şeklinde kaşıntısı olmayan lekeler çıktı ve bugün bu lekeler sanki beyazlaşmaya döndü çıkmadan iki gün önce gece yarısı evin balkonunda fındık yemiştik ayrıca eşim adet olmasına yakın ramazan dolayısı ile orucundan kalmamak için acaba bugün mü yoksa yarın mı ya da bir daha ki gün sonramı adet olacağım da orucum kalacak diye stres yaptı anlattığım durum stresle alakalı olabilir mi ya da alerji olabilir mi? Ya da ALLAH KORUSUN tehlikeli bir durumu dur?

10 Temmuz 2015 11:54
Uzm. Dr. Ahu Özbilen Doktora Sor

Uzm. Dr. Ahu Özbilen tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube