Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

ishal karın ağrısı

Hocam merhabalar.Birkaç aydır karnımın yanlarında ve kasıklarımda hafif ve bazen uzun bazen kısa süren bir ağrı oluyor.Bazen de kramp oluyor.Kasıklarımda genellikle kramp oluyor.Son 2 3 haftadır da karnımda bir gurultu var ve haftada bir kez karnıma büyük bi ağrı giriyor ve sıvı dışkılıyorum.Çok sık tuvaletim gelmiyor ama ishal gibiyim.Bazen 1-2 güne tamamen geçiyor bazen de bir kez sıvı dışkılıyorum ve düzeliyor.Sebebi ne olabilir?Hangi hastalıklardan kaynaklanabilir?

10 Ekim 2021 23:04
Uzm. Dr. Gülçin Güngör Olçum Doktora Sor

Uzm. Dr. Gülçin Güngör Olçum tarafından cevaplandı.

Tahlil sonuçlarım hakkında

Merhabalar, uzun zamandır süregelen bir takım farklı şikayetlerim sebebi ile kan ve idrar tahlili yaptırdım. Fotoğraf olarak ekleyemediğim için yazılı olarak eklediğim Referans dışı olan değerlerim hakkında değerlendirme yapabilir misiniz? Trigliserid 156 HDL Kolesterol 38 WBC 13.13 NEU 8.66 RBC 5.18 MCV 70.6 MCH 23 RDW 20.6 MPV v (düşük işareti) PCT v PDW v FOLAT 2.0 İdrar Eritrosit Pozitif(+) Gözüme çarpanlar bunlar olup genel bir değerlendirme ve yönlendirme yapılabilirse memnuniyet duyarım, sevgiler ve saygılar.

26 Haziran 2021 07:03
Uzm. Dr. Gülçin Güngör Olçum Doktora Sor

Uzm. Dr. Gülçin Güngör Olçum tarafından cevaplandı.

Nefes açlığı

Merhaba.Bende son zamanlarda nefes alma problemi çıktı.Normal nefes alabiliyorum ama büyük nefes almak istediğim zaman zorlanıyorum.Esneyerek alabiliyorum.Aynı zamanda genizde balgam varmış gibi sürekli burnumu çekip temizlemeye calışıyorum.Bu seferde kuruluk oluyo o zamanda yutkunma güçlüğü çekiyorum.Troid hastasıyım.En son değerlerim normaldi.Göğsümde bir ağrı yada ateşimde yok.Gece uykusunda da bir problem yok.Bu ara aklım hep nefes darlığında.Sınava hazırlanıyorum.Bunun için hangi bölüme başvurmalıyım?

19 Temmuz 2020 10:44
Uzm. Dr. Gülçin Güngör Olçum Doktora Sor

Uzm. Dr. Gülçin Güngör Olçum tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube