Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tansiyon Yüksekliği ve kalp kası kalınlaşması

Yaşım kırk iki. Annem ve babam tansiyon hastası. Son zamanlarda aşırı kaygılıyım. Yıllardır tansiyon ölçmekten kaçtım. Çünkü ne zaman tansiyon aleti görsem heyecanlanıyorum. Ölçtüğümde de aynı anda ve farklı zamanlarda, 17/11, 12,9, 15/10, 13/9, 17/8 gibi farklı sonuçlar çıkıyor. EKG normal EKO' da EF;60 IVS 12, PWDy:12 çıktı. Yukarıdaki tansiyon sonuçları ve kalp kasımda ki kalınlaşma nedeniyle tansiyonumun olduğu sonucu çıktı ve iki gündür Va...en adlı 5mg günde bir tane ilaç kullanmaya başladım. Bu eko sonucu beni tedirgin etti. Tansiyonum ilaçla düşerse kalp kası tekrar 12 nin altına iner mi ve ilaca başlamam bağımlılık yapıp bir ömür boyu kullanmamı gerektirir mi? Şimdiden teşekkürler.

21 Kasım 2019 11:58
Uzm. Dr. Fatih Keskin Doktora Sor

Uzm. Dr. Fatih Keskin tarafından cevaplandı.

Tansiyon yukselmesi

Merhaba hocam. Çarpıntı şikayetim vardı kardiyologa göründüm kalbimde bir şey yokmuş kansızlık ve stresten kaynaklı olduğunu söyledi. Fakat çarpıntı anlarında heyecan yapınca tansiyonumu ölçtüğümde 15/10, 13/9, 12/10 gibi değerlere ulaşıyor ve bir süre sonra kendiliğinden düşüyor. Bu durum tehlikeli midir doktora görünmeli miyim?

9 Kasım 2019 13:28
Uzm. Dr. Fatih Keskin Doktora Sor

Uzm. Dr. Fatih Keskin tarafından cevaplandı.

düşük tansiyon

Merhaba hocam ben dün pazar günü ölçürdüm hastanede 8.7 çıktı tansiyon yine pazarteside ölcturdum 9.5 çıktı tansiyonum hocam düşük tansiyon olabilirmi bende çünkü değerler düşük birde hocam benim başım dönüyordu yolda yürürken bir dengesiz yürüyorum bunu tansiyon yaparmı çok rica edersem bana bir bilgi verseniz şimdiden hayırlı günler

29 Nisan 2019 23:24
Uzm. Dr. Fatih Keskin Doktora Sor

Uzm. Dr. Fatih Keskin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube