Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Safra reflüsü ve karın sağ tarafında hafif ağrı ( çimdik gibi )

Kıymetli hocam, Yıllar önce safra kesem alındı. Geçen hafta endoskopide midemde bol miktarda safra salgısı görüldü. Doktor bey, URSACTİVE 250 VE ANTEPSİN verdi. Hocam, Göbek ekseni hizasında karnımın sağ tarafında ağrı bazende 3 parmak altı, sırt ağrısı ve devamlı mide bulantısı ile keyifsizlik hakim idi / vardı. Bunlar ile bir ilgisi var mıdır? Çok nadirde perine bölgesi ağrısı yaşıyorum. Birde başka bir doktorda tesadüf eş zamanlı CRESTO 10 MG. Kolestrol düşürücü verdi. Bu üç ilacı aynı anda kullanabilir miyim? Bir yerde "rosuvastatin" lerin safra taşlarını arttırdığını okumuştum... Ayrıca Şubat ayında da ultrason çektirmiş yaşım itibariyle hafif prostat büyümesinden başka bir sıkıntı ile karşılaşmamıştım...(Yaş 52) Hocam çok teşekkür ede...

4 Aralık 2023 15:20
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş tarafından cevaplandı.

Endoskopi

Merhaba hocam, benim çok fazla hazımsızlığım var gluten tükettikten sonra daha fazla oluyor genelde. Geçenlerde endoskopi oldum alınan biyopsi örnekleri yetersiz olduğu için bidaha endoskopi olmam gerekiyor ve endoskopide mide fıtığı olduğum söylendi ayrıca midemde helicobacteri var. Şikayetlerime göre çölyak olabilme ihtimalim var mı ?

2 Aralık 2023 11:56
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş tarafından cevaplandı.

Alkalen Reflü gastrit hakkında

Hocam Merhaba, 35 Yaş K Bir şey danışmak isterim endoskopi oldum ön tanı Antral gastrit Alt disfonksiyon - PATALOJİ SONUÇ: Foveolar hiperplazi, Alkalen reflü gastrit çıktı endoskopiyi yapan Gastrocu Endoskopi de safra gastriti düşündürecek bir şey görmediğim için safra ilacı yazmıyorum dedi sizce safra ilacı kullanmalı mıyım? Bir de foveolar kısmı koyu yazılmış önemli bir detay mıdır? Teşekkür ederim 🙏 kolaylıklar diliyorum.

13 Kasım 2023 00:45
Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş Doktora Sor

Uzm. Dr. Yasin Baki Baydaş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube