Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Yüksek tansiyon

Merhabalar hocam zamanınızı aldığım için kusura bakmayın. Bir komşum için soru soracaktım. Annesi zamanında yüksek tansiyona bağlı beyin kanamasından vefat etmiş. Tansiyonunu öylesine ölçtüğümde hiçbir şey hissetmemesine rağmen büyük 18 küçük 11 civarlarında çıktı. Yakındaki bir sağlık kurumuna gittik dil altı vermelerine rağmen 17den aşağıya inmedi. 3 gün sonra kardiyolojiye randevu alıp gittiğimizde doktor cantab 16mg verdi 5.gününde yine sabah akşam ölçtüğünde 18 10 civarlarında çıktı bu sefer baş ağrısı olduğu için yine sağlık kurumuna gittiğimizde arka arkaya 2 dil altı hapı verdiler yine düşmedi iğneyle 15e indi. 5 gün daha bekleyelim mi yoksa tekrardan kardiyolojiye kontrol randevusuna gitmekte yarar var mı teşekkürler.

26 Ekim 2022 18:37
Uzm. Dr. Meltem Batmacı Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Batmacı tarafından cevaplandı.

Tansiyon yukselmesi

Merhaba hocam annem 63 yaşında diyabet, troid, kolesterol hastası. Birde sol şah damarında yüzde 70lik bir daralma ve sağ vertebral arter damari hipoplazik. Sabahlari tansiyonu 12/7 çıkıyor. Ancak öğleden sonra tansiyonu yükselmeye başlıyor. Kafasında ugultu hissettiğini söylüyor. Olcuyoruz 14/7 çıkıyor. Akşama doğru daha da artıyor 17/8 oluyor. 1 aydır 4 kere acillik olduk. Hastanede 22/8 oldu. Gun icinde 16/8 17/8 olunca 1 adet kapril 25 mg içiyor. Bu ilaç tansiyonunu düşürüyor. Ancak ertesi gün yine aynı tansiyon sorunlarını yaşıyoruz. Hocam annem için ne yapmalıyız cevaplarsanız sevinirim.

12 Ekim 2022 04:05
Uzm. Dr. Meltem Batmacı Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Batmacı tarafından cevaplandı.

Yüksek tansiyon

Merhaba,yüksek tansiyon şikayeti ile acile gittim ve yüksek tansiyon ilacı verildi,ilacı kullandım hemen düşmedi günlerdir yüksekti daha yeni düştü fakat bu seferde bulanık görüyorum ve beynim uyuşuyor bu belirtilerin devam etmesi tansiyonun ilaca rağmen hemen düşmemesi nedendir? Bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

5 Aralık 2021 19:21
Uzm. Dr. Meltem Batmacı Doktora Sor

Uzm. Dr. Meltem Batmacı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube