Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Diyabet miyim

Hocam sormak istediğim soru şekeri olmayan bi insanın eczane ölçüm cihazında bir kereligine açlık şekeri 145 çıkar mı? Yada şeker hastası olan ve ilaç kullanmayan bir bireyin açlık şekeri 91 çıkar mı? Daha önce sekerimin sinirda oldigu söylendi 4 sene önce 115 cikmisti. Eczanede ise 145 çıktı bunun üzerine hba1c testi yaptırdım sonuç 5.4 çıktı sonra senelerdir öĺcturmedim. En son geçen gün sabah baktığımda 91 di. Ertesi hafta Kahvaltı ettikten 4 saat kahve ve dolma yedikten 1 saat sonra da şekerim 125 çıktı eczacı bunu açlık saymamiz lazım en son yedigin yemekten 2 saat geçmesi lazım dedi ama, kahvaltı sonrası bir şeyler atıştırmiş olmam da bana göre tokluk sayılıyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz hocam diyabet olabilir miyım sizce?

14 Aralık 2019 19:28
Uzm. Dr. Can Cangür Doktora Sor

Uzm. Dr. Can Cangür tarafından cevaplandı.

Şeker hastası miyim?

Hocam sadece kan testi yaparak şeker tanısı konulup ilaç verilir mi Benim gittim en son doktora da 186 çıkmasına rağmen glukozum herhangi bir şekilde şeker hastalığı tanısı konmadi ve en son bir hafta önce gittiğim aile sağlık ocağı merkezinde 89 çıktı glukozum yani sadece tek bir kan testine göre tanı konulur mu?

19 Eylül 2019 17:57
Uzm. Dr. Can Cangür Doktora Sor

Uzm. Dr. Can Cangür tarafından cevaplandı.

Akciger sol alt zone atelektatik

benim op.meme CA filmim çekiliyor. hastasıyım altı ayda bir akciger filmim çekiliyor sağ akciğer alt zom düzeyinde atelektatik degişiklikler saptanmıştır.op.Meme CA öyküsü bildirilen olguda yumuşak doku asimetrisi mevcuttur yazılı.hocam kötü bir şey degildir umarım şimdiden teşekkür ederim.

29 Mayıs 2014 22:39
Uzm. Dr. Can Cangür Doktora Sor

Uzm. Dr. Can Cangür tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube