Dahiliye - İç Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 23 soru cevaplandı.

karın ağrısı

hocam ben sabah uyandığımda yatarken hapşurdum.sonra karın bölgemde hafif bir sızı oldu saatler geçtikçe nefes aldıkçada ağrıyo bunun sebebi ne olabilir acaba. önemli birşey olabilir mi normal midir

6 Nisan 2017 18:50

kıl kurdu

Merhaba benim sorum kıl kurdu için selofan bant yöntemini hekimler mi uyguluyor yoksa kendimiz mi? Tesekkurler

8 Mayıs 2015 01:47

Kıl kurdu

Merhaba hocam.Bende kıl kurdu var bir kaç defa doktora gittim sadece bir hap yazdı(Vermazol çiğneme tableti) onun da hiçbir faydası olmadı.zaman zaman mukattakaşontı oluyor zaman zaman da idrar içinde görüyorum.Bunun köklü bir tedavisi var mıdır? Bana tavsiyeniz nedir?Cevabınız için şimdiden teşekkürler, saygılar

7 Nisan 2015 17:33

kramplı karın ağrısı sebebi nedir hocam ?

bu saatte sizi rahatsız ediyorum hocam asker bi arkadaşım var yardımınızı istiyoruz. uykudan kramplı bi ağrıyla uyandı 20/03/2015 tarihinde acile gitti acil doktoru rontgen cekerek safra kesesi taşı safra yollarını tıkamış dedi dahiliyeye gönderdi. 22/03/2015 tarihinde dahiliye doktoruna gitti ve oda aynı teşhisi koyup urfa araştırma hastanesine genel cerrahiye gönderdi fakat orda taş yok diyip gastroenteroloji doktoruna gönderdiler o doktor da tetkiklerle taş yok diyip akciğer grafisi ve endoskopi yaptı. fakat onlarda temiz sonuç verdi ilaç verip gönderdiler fakat agrıları hala devam ediyor nefes alırken yatarken sağa sola dönerken ani hareket ettiginde batıyor diyor napmamız gerekiyor hiçbi fikrimiz yok yardımcı olur musunuz lütfen hocam.

28 Mart 2015 00:36

tahlil sonuç

Merhaba hocam, Ekteki tahlil sonuçlarımı yorumlayabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

16 Mart 2015 15:52

kıl kurdu

Merhabalar makatta kaşıntı nedeniyle dr. gittim kıl kurdu olabilir dedi. tahliller temiz çıktı kurt yok dedi ama toz şeklinde ve kıl parçası gibi sildigimde görüyorum peki bunun sebebi ne olabilir bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkür ederim.

16 Şubat 2015 22:47

Gastrit ve çarpıntı

Merhaba doktor hanım.Benim eşim uzun süredir çarpıntı problemi yaşıyor.Kalp tetkikleri yapıldı. Holter takıldı. Ritm bozukluğuna bakıldı.Normal çıktı. Çarpıntısı yemek yedikten sonra başlıyor ve devam ediyor. Yemek öncesi ve sonrası nabzını ölçüyor.Yemek öncesi nabzı 65 gibiyken yemek sonrası 85 e çıkıyor ve bu nabız ona fazla geliyor.Diyelim ki o gün günün ilk öğününü çok geç bir saatte yedi. O saate kadar çarpıntısı olmuyor ama yemeğini yedikten hemen sonra çarpıntısı başlıyor. Endoskopi yapıldı midesine ve gastrit çıktı. Bir de eşimde çok yoğun bir ağız kokusu var. Gastrit bu gibi yakınmalara sebep olur mu, ne yapabiliriz ,ne gibi tetkikler yaptırabiliriz?Çok teşekkür ederiz.

19 Ocak 2015 21:14

kreatin kinaz yükeskliği

Hocam Merhaba. Sağlık ocağında kan değerlerime baktırdım kreatin kinaz yüksekliği refaras değeri 0-171 arası bende 237 çıkmışt nedir ne yapmam gerekir Teşekkürler

20 Ağustos 2014 13:25

acima

Merhaba doktor hanim benimsag bos bogrumde yani sag taraftaki kaburgamin altinda acima var cocumla oynarken acitti o gunden beri aciyo ara sira sizliyo sizen cevap bekliyorum lutfen cevap verin doktora gidemedim cocuma bakcak kimse bulamadim cevabinizi bekliyorum simdiden saolun

1 Temmuz 2014 04:04

Sarı ve Acı Kusmak

Merhabalar Arzu Hanım; Sabah bir bardak su içtim ardından sarı ve acı bir kusma ile karşılaştım. Sebebi ne olabilir? iyi günler..

27 Haziran 2014 11:20

Anormal kilo kaybım var

Hocam ben üç dört ay içerisinde yaklaşık 15 kilo kaybettim. İştahım gayet yerinde ancak neden bu kadar kilo verdiğimi anlamıyorum. Yaptırdığım testler, tam kan tetkiki, sedimantasyon, tam idrar tetkiki, tam batın ultrason, akciğer filmi ve endoskopi. Yaptırdığım tüm testlerin sonuçları normal çıktı. Sizce başka hangi testleri yaptırmalıyım?..

26 Haziran 2014 23:22

Dışkı problemi

Hocam merhaba, 27 yaşındayım. Son 3 aydır dışkım cıvık. İshal kadar olmasa da normal halinden daha sulu. Günde 1-2 kez tuvalete çıkıyorum. Beni rahatsız eden bir yanı yok. Halsizlik vs. gibi sorunlarım da yok. Sadece bunca yıldır hiç böyle bir şey yaşamamışken son dönemde olması garip geliyor. Bu durum normal midir? Yoksa incelenmesi gereken bir durum olabilir mi?

23 Haziran 2014 10:58

yürürken denge kaybı yaşıyorum...fenalaşıyorum.

Askeri personel olduğumuz için sözleşme dönemlerinde kan testi oluyoruz.ancak biyokimyasal kan testi olmadım.normal kan testinden farklımı hocam?

29 Mayıs 2014 14:26

yürürken denge kaybı yaşıyorum...fenalaşıyorum.

Hocam 2009 dan beri birden fenalaştım.ve o günden beri denge kaybı ve fenalaşıyorum.norolojiye gittim.beyin mr çekildi temiz çıktı.kbb ye gittim.orta kulak testi temiz çıktı.denge kaybım devam ediyor ve fenalaşıyorum.ne yapmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

29 Mayıs 2014 12:38

terleme

Hocam iyi günler; sorunum terleme 34 yaşındayım 15 aylık kızım var.1 yaşına kadar emziridim, doğumdan sonra terlemelerim bitmedi lohusalık dönemi diye düşünmüştüm fakat geçmedi.aynı zamanda tiroid rahatsızlığım var hamileyken ortaya çıktı buda sebep olurmu? düzenli kan tahlili yaptırıyorum tiroidten dolayı herşey normal sebebi ne olabilir:? çok sıkıntı çekiyorum başka yaptırmam gereken tahlil varmı bu durum geçermi?Hocam birde doğumdan sonra çok çabuk hasta oluyorum normalde kolay hasta olan biri değilim ama vücut direncim çok düştü dinlenemediğim için mi bilmiyorum eski gücüm yok doğum pek yaramadı galiba kilo sorunum da hiç olmadı beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.

18 Şubat 2014 19:12
Facebook Twitter Instagram Youtube