Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Yenidoğan sarilik

Hocam merhabalar. Şu an 9 günlük kız bebeğimiz var. 5. Gün kontrolüne gittiğimizde sarılık seviyesi 19.75 çıktı. Yatış verildi ve 1 günlük fototerapi aldı 14.75 e düştü. Doktor çıkış verdi ve 2 gün sonra tekrar gelmemizi söyledi. 2 gün sonunda tekrar kan sonucunda bilirubin seviye 17.5 seviyesine çıktığını gördü ve tekrar yatış için hastaneye gitmemizi söyledi. Fakat biz başka doktora götürmek istedik. Diğer doktora sorduğumuzda bir gün daha bekleyin 8. Gün en yüksek seviye görülür yarın gelin bakalım dedi. Gittiğimizde topuktan kan alıp seviyenin 13.5 a düştüğünü söyledi ve yağışa gerek yok dedi. Kızım şu an 9 günlük. Bu iniş çıkışlar her hangi bir hasara sebebiyet vermiş mıdır? Kan uyuşmazlığımiz yok. Teşekkür ederim.

27 Ağustos 2021 00:21
Uzm. Dr. Tarık Koç Doktora Sor

Uzm. Dr. Tarık Koç tarafından cevaplandı.

Yenidoğan sarılığı

Hocam merhabalar. Şu an 9 günlük kız bebeğimiz var. 5. Gün kontrolüne gittiğimizde sarılık seviyesi 19.75 çıktı. Yatış verildi ve 1 günlük fototerapi aldı 14.75 e düştü. Doktor çıkış verdi ve 2 gün sonra tekrar gelmemizi söyledi. 2 gün sonunda tekrar kan sonucunda bilirubin seviye 17.5 seviyesine çıktığını gördü ve tekrar yatış için hastaneye gitmemizi söyledi. Fakat biz başka doktora götürmek istedik. Diğer doktora sorduğumuzda bir gün daha bekleyin 8. Gün en yüksek seviye görülür yarın gelin bakalım dedi. Gittiğimizde topuktan kan alıp seviyenin 13.5 a düştüğünü söyledi ve yağışa gerek yok dedi. Kızım şu an 9 günlük. Bu iniş çıkışlar her hangi bir hasara sebebiyet vermiş mıdır?

26 Ağustos 2021 03:25
Uzm. Dr. Tarık Koç Doktora Sor

Uzm. Dr. Tarık Koç tarafından cevaplandı.

Kan damlası

Merhaba oğlum 8.5 aylık 8700 gram kan tahlili yapınca mcv 73. Mch 26. Mchc 35. Rdv 10. Plt 486. Mpv 5. Monosit 10. Eozinofil 6. Üre 8. Ferritin 21 çıktı bu değerlere bakılarak microfer kan ilacı günde 1 ml önerdi doktorumuz fakat eczanede kilo başına bi damla dediler aklım bir ml fazla mı oluyor

11 Eylül 2020 07:03
Uzm. Dr. Tarık Koç Doktora Sor

Uzm. Dr. Tarık Koç tarafından cevaplandı.

hamile kalmamak

merhaba ben bir konu hakkında bilmek istiyorum ilişki zamanı kızlık bozuluyo boşalma olmuyo önceki sorumda sormuşdum fakat böyle bir durum var ki ilişki zamanı zefk suyu gele biliyor bunun da içerisin de 1 tane bile olsa sperm oluyo bu da hamile kalmaya yeterlidir böyle bir durumdan nasıl koruna biliriz?

31 Mayıs 2019 21:48
Uzm. Dr. Tarık Koç Doktora Sor

Uzm. Dr. Tarık Koç tarafından cevaplandı.

Hipospadias

İyi günler, bebekliğimde hipospadias ameliyatı geçirmişim. Şimdi ise penis deliğimin çapraz altında uzun süredir varlığını bildiğim deliğin içinde beyaz ipe benzeyen bir şey belirdi. Acaba ameliyattan kalma bir şey mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

28 Nisan 2019 00:41
Uzm. Dr. Tarık Koç Doktora Sor

Uzm. Dr. Tarık Koç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube