Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

kızım uyanmıyor

Hocam merhaba.Kızım 6 gunluk, 4 gunluk ıken hastanede total bılubırın degerı 17.8 cıktı ve o gun 24 saat ışık tedavısı alarak deger 8.7 ye dustu ve taburcu olduk.Kızım dogdugu andan ıtıbaren ve suanda hemen hemen hıc uyanmıyor sureklı uyku halınde sarılıkdan dolayı dusundum fakat tedavıden sonra hala aynı sekılde ayagına vuruyoruz,kulagını kasıyoruz sadece hafıf ama cok hafıf sızlanarak tekrar uyuyor tabı bız yınede anne sutunu pompa yardımı ıle sagarak bıberon ıle verıyoruz 2 saatte 40 ml kadar.Sizce bu durum normal mi?

13 Mart 2015 22:49
Uzm. Dr. Ali Muslu Doktora Sor

Uzm. Dr. Ali Muslu tarafından cevaplandı.

bebeğimi emzirmeye inerken ağlıyor.Lütfen tavsziyeniz

52 günlük bebeğim emmeyi red ediyor. biz zorla vermeye kalktık sağı içiyordu solu içmiyordu sağı da emmek istemiyor. sol dan fazla geldiği ve ağızından meme ucunu kaçırdığı için sanırım sinirlendiğinden içmiyordu. diğerinide biz zorladığımız için mi bıraktı bilemiyorum. ne önerirsiniz geçer mi ki bu ruh durumu. Çok açıkınca 2- 2.5 saatte 5 dakka emiyor. ne önerirsiniz. teşekkür ederim. 5 dakka emince de bana doymamış gibi geliyor.

27 Ekim 2014 13:43
Uzm. Dr. Ali Muslu Doktora Sor

Uzm. Dr. Ali Muslu tarafından cevaplandı.

bebeğimin parmağında kızarıklık oluştu

merhaba doktor bey 3,5 aylık bir erkek bebeğimiz var dünden beri sol elinin orta parmağının en ucunda yani tırnak etrafında kızarıklık ve şişlik oluştu sanırım halk arasında dolama dediğimiz gibi bir şey oldu. tabi hareketlendiği için bu elini ağzına götürüyor yada bir şey tutuyor ve ağlamaya başlıyor. bu duruma nasıl müdahale edebilirim yada uygulayabileceğimiz rahatlatıcı krem gibi bir şey var mıdır? şimdiden teşekkürler...

9 Ocak 2014 21:12
Uzm. Dr. Ali Muslu Doktora Sor

Uzm. Dr. Ali Muslu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube