Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

yenidoğan kabızlık

Hocam iyi akşamlar.Benim 3 aylık bir oğlum var.Önceden mama ve anne sütü alıyordu.Yaklaşık 3 haftadır sadece anne sütü almaya başladı.Anne sütü almaya başladığından bu yana kakasını yapmıyor.5 günü geçirince fitil veriyoruz o şekilde kakasını yapıyor.Bu durumdan önce hiçbir problemi yoktu çok sıkı kaka yapıyordu.Gittiğimiz doktor zeytinyağı vermemizi, sıcak suya oturtmamızı önerdi.Birde krem verdi ve durumun normal olduğunu söyledi.Nekadar süre daha böyle devam eder?Çocuk 4.5.günlerde çok ağrı çekiyor.Bu durum normal midir?Ne yapmak gerekir?

25 Ağustos 2016 20:20
Prof. Dr. Eray Esra Önal Doktora Sor

Prof. Dr. Eray Esra Önal tarafından cevaplandı.

Kabızlık 4. Aylık

Merhaba hocam, 3 ay 26 günlük erkek bebeğim var. Her zaman düzgün kakasını yaparken 16 gündür yapmıyor.sırayla zeytinyağı gliserinli fitil ve şurup verdik, hiçbirşey yok,kaka yapmıyorDoktor eliyle muayene de etti.makat çıkışında darlık yok kaka da yok.geride tıkanmış olabilir dedi. Tam ultrason istedi. Herşeyine bakıldı herşey normal derdi doktor, şurubu artırdık. Cumaya kadar bekleyin lavma yapmak istemiyorum dedi. Çocuk cerrahisiyle ortak karar verdiler. 16 gün uzun bir süre değil mi, neden oluyor,yediklerimden olmadığını söyledi doktor.sadece anne sütü alıyor. Endişeliyim açıkcası.geç kalmayız umarım,keyfi de yerinde gazı da çok kötü kokuyor.

30 Haziran 2016 00:14
Prof. Dr. Eray Esra Önal Doktora Sor

Prof. Dr. Eray Esra Önal tarafından cevaplandı.

Yalancı kabızlık

Merhaba,benim kızım 3 aylık yaklaşık 17 gündür kakasını yapamıyor.5 günde bir fitil verdim gliserinli birinci verdiğimde az bişe yaptı ikinci kez verdiğimde iki bez dolusu yaptı. Doktora götürdüm anne sütü alan bebeklerde 7 güne kadar yapmaması normal dedii 7 gün sonunda fitil verin dedi zeytinyağı verdim, su verdim , masaj yaptımm ama kakasını yapmıyor. Huzursuzluğu yokk bol miktarda gaz çıkarıyor gazı kokulu. Sadece anne sütü alıyorr. Doktorun dediği gibi 7. Günün sonunda fitil verdim yine iki bez dolusu yaptı.Bu daha ne kadar devam eder ne yapmayalım bilmiyorum. Poposuna baktı çatlak yok dedii. Sıkıntı ne olabilir. Sürekli fitil vererek mi kakasını yaptıracam. Şimdiden teşekkürler

18 Ocak 2016 09:42
Prof. Dr. Eray Esra Önal Doktora Sor

Prof. Dr. Eray Esra Önal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube