Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

entemobia

merhaba doktor bey, 5 ay 9 günlük bir bebeğim var. birkaç gün önce yapılan kaka tahlilinde yumuşak mukuslu kakada entamoeba histolyica kisti bulundu, kan yok dendi.kan tahlili yapıldı, kan temiz çıktı. doktor bağırsak enfeksiyonu olmuş dedi ve flagy, suprax ve zinco şurup verdi. bebeğim 9,5 kilo. hepsinden 5 mg her gün verin dedi.teşhis ve verilen ilaçlar sizce doğru mu?

9 Mart 2014 14:51
Uzm. Dr. Anıl Yeşildal Doktora Sor

Uzm. Dr. Anıl Yeşildal tarafından cevaplandı.

yumuşak doku bozukluğu

merhaba doktor bey; Bebeğimin sol kulağın etrafında okşarken yaklaşık 2 aylıkken bir mercimek tanesi kadar şişlik farkettim,hemn bir uzmana götürdüm, dokunup oynak olduğu için yağ bezesi olabilir dedi,önemsiz dedi,ben 3 aylıkken araştırma hastanesine götürdüm,ultroson çekildi,sonucunda şu yazıyor, ''solda temporosipital bölgede ele gelen kitleye yönelik yüzeyel doku us incelemede subkutan dokuda yaklaşık 4x2 mm boyutlarında hiperekojen düzgün konturlu belirgin vaskülarizasyon göstermeyen nodüler oluşum izlenmiştir''. Dr'a gösterdiğimde önemsiz ,büyümesine göre takip edeceğiz dedi şu an bebeğim 5 aylık büyüme olmadı içim rahat etmediği için siz de danışmak istiyorum.teşekkürlerimi sunuyorum ilginize.

8 Mart 2014 13:18
Uzm. Dr. Anıl Yeşildal Doktora Sor

Uzm. Dr. Anıl Yeşildal tarafından cevaplandı.

Kanda enfeksiyon olduğu söylendi

Merhaba Anıl Bey, Benim bebeğim 3.5 aylık birkaç gün önce sürekli mızmızlanıyordu Dr.gittik idral ve kan tahlili yapıldı idral temiz çıktı kanda enfeksiyon olduğunu bir kaç gün calpol kullanmamı eğer düzelmezse antibiyotik (largopen )kullanmamı söyledi oğlum hala huzursuz mızmız göğsümü emmek istemiyor uzun süre aç kalıyor eskiye oranla daha fazla kakasını yapıyor ne yapmam lazım teşekkürler.

15 Şubat 2014 11:29
Uzm. Dr. Anıl Yeşildal Doktora Sor

Uzm. Dr. Anıl Yeşildal tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube