Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

amorf urat kristalleri

kizim 4aylik idrar testinde keton pozitif ,birde bol miktarda amorf urat kristalleri var yaziyordu.birde idrarin rengi bulanik diyordu lökosit 6-7 eritrosit1-2 ama ateşi yok idrar renginde değişim yok gunde 3-4cay kaşığı kadar su veriyordum dahami cok vermeliyim?birde kum mu döküyor?sorun nedir?

15 Ocak 2018 21:05
Prof. Dr. Fahri Ovalı Doktora Sor

Prof. Dr. Fahri Ovalı tarafından cevaplandı.

Vajinal yapisiklik

Merhabalar 7 aylik bir kizim var aylik muayenemizde vajinal yapisiklik tespit edildi estriol krem kullanmaya basladik sabah-aksam 1 ay kullanip tekrar kontrol edilcek. Acilma olmamissa islem yapilmasi gerekmekteymis. Ama bazi doktorlarin yazilarini okudugumda acilma islemini mümkün oldugunca yaptirmamak gerektigini soyluyorlar. Nasil bir yol izlemeliyiz? Teşekkürler.

11 Ekim 2017 20:33
Prof. Dr. Fahri Ovalı Doktora Sor

Prof. Dr. Fahri Ovalı tarafından cevaplandı.

ALT ve AST Yüksekliği

Merhaba. 53 günlük bir kızım var. Bugün Tokat'ta yaptırdığımız kan testlerinde ALT:60, AST:113 sonucunu çıktı. Buradaki doktorlar nedenini anlayamadı. Diğer kan, idrar, gaita, ultrason sonuçları normal. Herhangi bir ilaç kullanmıyorum ben ve çocuğum. Doğduğunda da kan testi yapmıştık o zaman da biraz yüksek çıkmıştı bu kadar olmasa da.Yenidoğan sarılığından dolayı 3 gün mor ışık aldı. Neden olabilir? Ciddi bir sorun var mıdır?

20 Ocak 2015 17:45
Prof. Dr. Fahri Ovalı Doktora Sor

Prof. Dr. Fahri Ovalı tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube