Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Burun tıkanıklığı öksürük balgam

Merhaba hocam.6 yaşında kızımın iki aydır burnu tıkalı öksürük var balgamı var(yeşil).ateşlenip acile götürdüğümüzde doktor bronşit geçirdiği söyledi ve erdostin şurup ile klamer şurup verildi.fakat bu tedavinin ardından bir düzelme olmadı.ayrıca biz hergün burun temizliği yapıyoruz odayı serin tutmaya çalışıyoruz ama yine de düzelmiyor ne yapmamız gerekir verilen ilaçlar hafif mi geldi tekrar doktora mı gitmeliyiz şimdiden teşekkürler

9 Kasım 2021 14:07
Uzm. Dr. Osman GÖNÜLAL Doktora Sor

Uzm. Dr. Osman GÖNÜLAL tarafından cevaplandı.

50 Günlük bebekte Antibiyotik Kullanılmaması

Bebeğim 50 günlükken burun akıntısı, kuru öksürük şikayetiyle acil servisine götürdüm. Doktor bebeğe antibiyotik yazdı. Bebeğin kilosu 4.5 kg olmasına rağmen, 7 kg bebek ağırlığındaki ölçü miktarı olan 2 CC miktarı kullanılmasını söyledi. Antibiyotik kullanımının 6'ncı gününde bebeğin kakasın da kan vardı. Araştırmalarım neticesinde bebeğin 3'üncü ayına kadar Antibiyotik kullanılmaması gerektiğini öğrendim. Bu antibiyotiğin bebeğimde kalıcı bir hasar bırakmış olabilir mi?

13 Ekim 2021 17:16
Uzm. Dr. Osman GÖNÜLAL Doktora Sor

Uzm. Dr. Osman GÖNÜLAL tarafından cevaplandı.

Ateş acill

Hocam merhaba oğlumun ateşi 2 gündür düşmüyor Sivasa yeni taşındık size ulaşmam için iletişim bilginizi verebşl misiniz.

28 Ağustos 2020 14:12
Uzm. Dr. Osman GÖNÜLAL Doktora Sor

Uzm. Dr. Osman GÖNÜLAL tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube