Çocuk ve Ergen Psikiyatristi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

akran tacizinde ne yapılabilir?

7 yaşındaki bi çocuk sınıf arkadaşını sana bişey göstericem diyerek tuvalete götürüp zorla pantolonunu ve kilodunu indirip cinsel organını elliyor. Bunu birkaç kere tekrarlıyor. Sınıftaki gelişim öğrencisinede aynısını yapıyor.Cocukta arkadaşlarının parasını zorla almak, şiddet uygulamada görülüyor. Tacize uğrayan cocuk su içmiyor okulda ve wc ye gitmiyor,korkuyor.Bu çoçukların hepsi erkek. Okulda bu konuda ne yapılabilir

7 Nisan 2015 11:06
Uzm. Dr. Esra Solmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Esra Solmaz tarafından cevaplandı.

KIZIMIZIN KENDİNİ ERKEK GİBİ HİSSETMESİ

MERHABALAR SAYIN HOCAM, BENİM SORUM 17 YAŞINDA KIZIMIZIN KENDİNİ ERKEK GİBİ HİSSETMESİ VE ERKEK KIYAFETLERİNE ÖZENTİLİ OLMASI VE GİYİNMESİ SAÇLARINI UZATMASINI ISRAR ETMEMİZE RAĞMEN KISA SAÇ HOŞUMA GİDİYOR DİYEREK KESTİRMEK İSTİYOR VE KIZIMIZ DİKKAT DAĞINIKLİĞİ TEDAVİSİ GÖRÜYOR VE İLAÇLARINI KULLANIYOR YAKLAŞIK BİR YILDIR PSİKİYATRİ VE PSİKOLOG YARDIMI ALMAMIZA RAĞMEN FAKAT BİR SONUÇ ALAMADIK İNANIN HOCAM EŞİM VE BEN O KADAR KÖTÜ DURUMDAYIZKI HİÇ BİR ŞEYDEN MUTLU OLAMAMAYA BAŞLADIK HOCAM NE YAPMAMIZ LAZIM HORMON TESTLERİ VE TEDAVİSİ SONUÇ VERİRMİ TAVSİYELERİNİZ VE GÖRÜŞÜNÜZÜ ALMAK İSTERİZ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

28 Şubat 2015 01:13
Uzm. Dr. Esra Solmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Esra Solmaz tarafından cevaplandı.

Erkek kardeşe taciz

Merhaba hocam. 8-10 yaşlarındaki erkek çocuk 5Yasındaki erkek kardeşini bulduğu her tenha yerde taciz ediyor. Bir de yetmezmiş gibi Kendisiyle aynı yaşlarda kız çocuklarını elliyor, sürtünüyor bir rahat vermiyor. Ailesini uyardık psikologa götürmüyorlar. Bizim endişemiz ve sorumuz şu cevaplandırınız lütfen. Bu yaşlardaki bir erkek çocuk kız çocuğuna tecavüz edebilir mi? Böyle haberleri çok duyuyoruz ama aynı yaşta çocuklarımız var leylek getirdi seni desek inanacaklar. Bu çocuk bi ayrı bela. Bir tecavüz yada taciz tehlikesi altındaysa çocuklarımız şehir dahi değiştirmeye hazırız. Böyle bir denemede bulunursa başarılı olur mu bu çocuk? Tesekkürler şimdiden. Saygılarımla.

28 Ağustos 2014 16:54
Uzm. Dr. Esra Solmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Esra Solmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube