Çocuk ve Ergen Psikiyatristi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Mutizm olabilir mi

Merhaba kızım 6 yaşında 1.sinif öğrencisi öğretmeni mutizm diye bir rahatsızlığı olabileceğini söyledi okulun ilk başlarında iletişime geçmiş öğretmeniyle ama şuanda ne ogretmeni ne de arkadaşlarıyla hiç konuşmuyor.Etkinliklere oyunlara katılıyor ama hiç konuşmuyor.Evde de tamtersi bi çocuk konuşmayı oynamayı çok sever.Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.

13 Ekim 2021 11:07
Uzm. Dr. Yusuf Karaer Doktora Sor

Uzm. Dr. Yusuf Karaer tarafından cevaplandı.

Merhaba hocam demin sordum

Hocam deminki soruyu ben sordum ve dürtüsel bir şeyim ya da ona benzer şeylerim asla yok o zaman oyun olarak bunu yapmıştık arkadaşım da vardı hocam bu o yaşlarda oynanan merak keşif amaçlı bir oyundan dolayı olabilir mi? Suçluluk hissedilmesi kötü hissedilmesi mi gerekir? Yoksa eskidendi diyip kafaya takılmaması küçük yaslardi diyip önemsenmemesi gereken bir şey mi? Bahsettiğim çocukları etkiler mi onlar da oyun olarak mu görür? Başka çocukların böyle bir şey yaşamaması demişsiniz ama burda taciz tarzı bir şey yok ki ben mi yanlış anladım sizi

15 Temmuz 2021 16:27
Uzm. Dr. Yusuf Karaer Doktora Sor

Uzm. Dr. Yusuf Karaer tarafından cevaplandı.

Oğlum 17 yaşında

Hocam iyi günler oğlum 17 yaşında 3 yıl önce dikkat dağınıklığı ve kaygı bozukluğu tedavisi aldı yaklaşık 1 yıl kadar. Ancak İstanbul da özel bir dr tedavisiydi. Uzaklık yüzünden bırakmak zorunda kaldık. Zonguldak ta çocuk ergen psikiyatrisi olmadığı için devam edemedik. Sizi internette gördüm. Sizin bir yardımınız olabilir mi. 12. Sınıfa geçti malum sınav zamanı ne yapsam bilemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.

27 Mayıs 2020 15:30
Uzm. Dr. Yusuf Karaer Doktora Sor

Uzm. Dr. Yusuf Karaer tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube