Çocuk Nörolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Yattığı ve oturdugu yerden kalkmıyor

15 aylık oğlum bir haftadır yeni yeni elini bırakarak bir kaç adım atma ve ayakta durma denemeleri yapıyor. Hiç emeklemedi. Yattığı yerden kendisi kalkmıyor ve otururken de bir yere tutunup kalkmıyor. İlle de bizim kaldirmamizi istiyor. Zorlayinca saatlerce ağlıyor. Ayrica almak istedigi sey ulaşabileceği yerde değilse onun için de çok çaba harcamiyor. Ancak küçücük bir destekle kalkmak icin zorlamaya başladı. Sizce nörolojik bir durum sözkonusu mu?

20 Mart 2016 02:38
Prof. Dr. Adnan Ayvaz Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan Ayvaz tarafından cevaplandı.

cmv enfeksiyonu ve kalça güçsüzlüğü yürüme gecikmesi

hocam merhaba benim 13 aylık bir kızım var kakasını yediği için doğumdan sonra 24 gün küvezde kaldı ve cmv enfeksiyonu da çıktı.Bütün tetkiklerini yaptırdık çok şükür birşeyi yok.Ancak kaba motor hareketi 2 ay geriden dedi psikolog ve noroloji doktoru ...fizik tedavı verdi.Fizizk tedavı dr tarafından muayne edildi gayet güzel dedi sadece sol tarafını fazla kullanmak istemiyor sola yuvarlanmıyor yürütec de yürürken solu ayagını atmıyor peşine sürüklüyor ama ellerinden tutup yürüttüğümüzde gayet güzel sol ayagını da adım atıyor.desteksiz ayakta durmuyor ama koltukdan tutunup ayakta duruyor.Sadece sol ayağını çok iyi basmıyor balerin gibi basıyor.fizyoterapist birşeyi olmadığını,kalçasında hafif güçsüzlük olduğunu söyledi.1 aylıkken kalça ultr...

16 Ekim 2015 09:54
Prof. Dr. Adnan Ayvaz Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan Ayvaz tarafından cevaplandı.

Ortopedik sorun mu

29 Ocak 2015 doğumlu oğlum var diğer yaşıtlarına göre daha az hareketli ve kucağıma aldığımda Ayakları üstünde durmak istemiyor Ya da sadece sağ ayağını basıyor sol ayağını yukarı yukarı çekiyor elimle bastırıyorum bıraz basıyor sonra gene yukarı çekiyor sizce ne olabilir ilginize şimdiden teşekkürler

15 Ağustos 2015 23:34
Prof. Dr. Adnan Ayvaz Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan Ayvaz tarafından cevaplandı.

BEBEKTE YÜRÜME GECİKMESİ

Sn. HOCAM, 11 aylık 8 kg ağırlığında ERKEK bebeğimiz var. 38 haftalık olarak doğmuştu ve çok kısa süre oksijensiz kalması nedeniyle 3 gün buz tedavisi uygulanmıştı. Bu zamana kadar duyuları da dahil, genel olarak normal gözüküyordu: 2 aylıkken başını kaldırıyordu, 6.ayda destekli, 8.ayda desteksiz oturmaya başladı. Fakat hiç emeklemedi. Ve şu an ayağa kalmıyor ve ayağını yatarken şiddetli tekme atabilirken, AYAĞINI üzerine basmıyor ve ayağının üzerine kalkmıyor. Biz kaldırınca poposunu dışarı çıkarıp çok kısa süre basıyor sonra kendini bırakıyor. Hocam ne yapmamız gerekir? Bu yürümedeki gecikme oksijensiz kalmaya bağlı oluşmuş bir hasardan dolayı olabilir mi? saygılarımla.

12 Haziran 2015 01:06
Prof. Dr. Adnan Ayvaz Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan Ayvaz tarafından cevaplandı.

yürüme gecikmesi

Sn. Hocam, 11 aylık 8 kg ağırlığında erkek bir bebeğimiz var. 38 haftalık olarak 2800gr olarak doğmuştu. Doğum esnasında belirsiz bir şok nedeniyle kısa süreliğine oksijensiz kaldı ve yoğun bakımda 3 gün buz tedavisi uygulandı. 2 aylıkken başını kaldırmaya başladı. desteksiz 8 aylık oturmaya başladı. Şu ana kadar hiç emeklemedi, ve yüz üstü koyunca ağlıyor.Yürümesi için ayağa kaldırdığımızda basmıyor ve yürümek istemiyor. Yatarken kendisi dönüyor ve elleri çok harekt ediyor. Ayrıca çok şiddetli tekme atıyor. Diğer tepkileri normal, görmesi ve duyması normal. Hocam ne yapmamız gerekiyor? Bu durum kalıcı bir sorun belirtisimidir ? Bu duruma hipotonik bebek denebilir mi? saygılarımla.

6 Haziran 2015 18:32
Prof. Dr. Adnan Ayvaz Doktora Sor

Prof. Dr. Adnan Ayvaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube