Çocuk Nörolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

tik kasilma

Doktor hanim 7 yasinda bir oglum var.gecen sene kardesi dogduktan sonra bir takim degiskenlik gosteren tikleri basladi.1ay surdu.1 sene olmadi fakat bu sene ozelliklede strese girdiginde yuzunde bir takim kasilmalar oluyor.burnunda gozunde cekilme gibi.eeg cekildi bir sorun cikmadi kan tahlileride normal.ozellikle uzuldugunde ve sinirlendiginde ortaya cikiyor nasil bir yol izlemeliyiz neden kaynaklaniyor olabilir son zamanlarda kolunuda kasmaya basladi.bazen hic olmuyor bazense cok fazla oluyor.

14 Nisan 2015 21:33
Prof. Dr. Füsun Alehan Doktora Sor

Prof. Dr. Füsun Alehan tarafından cevaplandı.

6 aylık kızım 2 aydır kendini kasıyor

Merhaba doktor hanım. 6 aylık bir kızım var yaklaşık iki aydır ellerıni yüzüne kapatıyor ayaklarını birbirine doluyor cenesini kenetleyip kendini kasıyor. Hısıltı şeklinde garip sesler çıkartıyor bu esnada ve çok terliyor. Doktoruna durumu anlattık ve kakasını yapamadığından sıkıyordur kendini dedi ama yeni yapmışken de bunu yapıyor günde ortalama 5-6 kere yapıyor bunu. Düzeltmeye çalışınca bağırıyor ağlıyor. Sizce bu davranışının sebebi nedir. Yardım ederseniz çok sevinirim. Kızımın sağlığından endişe ediyorum.

14 Nisan 2015 17:02
Prof. Dr. Füsun Alehan Doktora Sor

Prof. Dr. Füsun Alehan tarafından cevaplandı.

sık tekrarlanan havale yada kasılma?

hocam iyi günler.Benim 13 aylık oğlum var.ilk nöbetini 11 aylıkken 38 derecede geçirdi.1 gün arayla 2 defa daha kasılma yaşadı.1 hafta hastanede kaldık.orta kulak iltihabina bağlı olabileceği söylendi.10 gün sonra eeg çektirdik ve sonucumuz temiz çıkmasına rağmen limunatten ilaç verildi.bir başka dr.götürdüğümüzde bu ilacı hemen kesmemiz gerektiği eeg mizin temiz olduğu ama çocuğun ateşi kaldırmadığı bildirildi.bunun yerine ateşlendiğinde ateş şurubuyla birlikte diazem ilaç kullanmamız gerektiği söylendi.12 aylıkken yapılan kkb aşısının arkasından 3 saat arayla 2-5 dk. arası tekrar 3 kez havale geçirdik.gözler sabitlendi.eller ve ayaklar yüz dahil kasıldı.son havaleden sonra artık ne yapacağımızı şaşırdık.yardımlarınızı bekliyoruz hocam.şim...

20 Mart 2015 14:04
Prof. Dr. Füsun Alehan Doktora Sor

Prof. Dr. Füsun Alehan tarafından cevaplandı.

çocukta kramp girmesi ve idrarda protein oranı zaman zaman yüksek

hcm mrb; 10 yaş kilo ve boy oldukça iyi kız çocuğum var ve nejroloji ve alerji bölümünden takipli.önceleri geceleri idrar kaçırıyordu hamdolsun alerjiden de önemli problem yok gibi. kış ayları singulair 5mg*1 kullanmakta.ancak son birkaç aydır artmakla birlikte sol bacağına sık sık kramp girmekte ve çocuk oldukça acı çekmektedir. Ayrıca zaman zaman idrarda protein (-,+,++,+++) çıkmakta kreatin/protein oranı zaman zaman oldukça yüksek zaman zaman da normal çıkmakta bu iki sorun önemli bir sorunmudur endişeleniyoruz her ikisini de nejroloji kontrolde söyledik önemsenmedi sanki ne yapmalıyız saygılarımla

26 Şubat 2015 09:06
Prof. Dr. Füsun Alehan Doktora Sor

Prof. Dr. Füsun Alehan tarafından cevaplandı.

11 aylık kızım ağlarken nefessiz kaldı.

Merhaba.11 aylık kızım ağlarken dudakları morardı,rengi soldu,elleriyle çırpındı.Bu durum 7-8 saniye sürdü.Bayılma vb durum olmadı.Bu kasılma nöbeti midir?Demir eksikliği olabilir mi?Ferrum kan damlası veriyorum.Ne yapmalıyım?Endişe edici bir durum mu?Teşekkür ederim.

4 Şubat 2015 06:50
Prof. Dr. Füsun Alehan Doktora Sor

Prof. Dr. Füsun Alehan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube