Çocuk Nörolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

MR SONUCU

Merhaba Erhan bey, *** *** ** doğumlu kız çocuğum için uygulanmış olan MR işlem sonucunda koyu renk ile belirtilmiş kısımlar şu şekildedir: Tüm paranazal sinüslerde sekresyon artışı izlenmiştir. Bilateral orta kulak ve mastoid selüllerde sekresyon artışı izlenmektedir.(otomastoidit) Nazofarenks posterior duvarında kalınlaşma mevcuttur.(adenoid vejetasyon) Sizden ricam bu bulguların tam olarak ne anlama geldiğini yorumlayabilir misiniz? İlginiz için şimdiden teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

9 Nisan 2015 13:27
Prof. Dr. Erhan Bayram Doktora Sor

Prof. Dr. Erhan Bayram tarafından cevaplandı.

asimetrik ventrikül genişlemesi

hocam 5 günlük 4 kg boy 54 cm kafa 36.5 cm doğan bebeğimizin radyoloji raporunu aynen yazıyorum .. Ventrikül sistemde sol lateral ventrikül sağa göre asimetrik minimal dilate olup atrium düzeyinde 11 mm ölçülmüştür. Sağ lateral ventrikül 6.5 mm genişliğindedir. İnterhemisferik fissür 3.5 mm genişliktedir. Bu sonuca göre herhangi bir kalıtsal hastalık riski varmıdır hocam ? ve bu bir hidrosefalimidir ? veya hastalıkmıdır ? korkulacak bir şey varmı ?

15 Mart 2015 13:26
Prof. Dr. Erhan Bayram Doktora Sor

Prof. Dr. Erhan Bayram tarafından cevaplandı.

Oğlumun MR sonucunda "Sol transvers sinüs hipoplazik" izlenmiştir yazıyor. Bu ne demektir?

İyi çalışmalar Hocam; Oğlum hastanede menenjit tedavisi görürken beyin sol tarafında toplardamarlarda tromboz oluştu. 1 sene boyunca Comadin kullandık. Sonra bıraktık. Ankara hacettepedeki doktorumuz ilacın artık bi faydası dokunmaz. kan başka dolaşım yapacak damar oluşturmuştur yada bulmuştur dedi. Bizde ilacı bıraktık. Menenjit yada bu durumdan dolayı herhangi bi sıkıntımız olmadı ve kalmadı. Bu hafta içerisinde bir kontrol MR ı çektirelim dedik. Sonuç raporunda trombozla alakalı herhangi bir şeyden bahsetmiyor. Hocam MR sonucunu ekte gönderdim. Size sorum şu olacak; tromboz geçmişmi, MR daki "Sol transvers sinüs hipoplazik" ne anlama geliyor tehlikelimidir. Bu durumda olan bir çocuğun uçağa binmesinde bir sakınca varmıdır. Bulunduğum şeh...

12 Aralık 2014 16:58
Prof. Dr. Erhan Bayram Doktora Sor

Prof. Dr. Erhan Bayram tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube