Çocuk Kardiyolojisi - Sorular ve Uzman cevapları
Hocam merhaba 3 aylik bir bebegim var ilk dogum kilosu 3284 suanki kilosu 6400 gr anne sutu ile besleniyor ancak ekoda Interatriyal septum (IAS) 6-7 mm sol sag santli sekundum defekt teshisi kondu size sorum bu delink kapanir mi ve zamanla 6-7mm buyur mu boyle kalir mi yardim edin lutfen
16 Mart 2016 15:09Prof. Dr. Selmin Karademir tarafından cevaplandı.
6 Yaşında Epilepsi tanılı oğluma yapılan 2 boyutlu ekokardiyoğrafi bulgularını yorumlarsanız sevinirim. IVDS:0,8 mm Sağ Sol kalp boşlukları dengeli LVOT açık LV apexteaberan bant mevcut Belirgin MVP yok Belirgin MY yok 2,73 M/SN TY mevcut RVSP 40MMHG Belirgin ay yok 2,33 M/SN PY mevcut PDA bulgusu yok IAS de PFO mevcut IVS de belirgin defekt yok AS yok AK yok RADA CHARİ AGI mevcut CHARI AGI TY YE neden oluyor Sol Arkus AO mevcut Venoz Dönüş normal Sonuç PFO CHARI AGI (TY YE neden oluyor)
11 Mart 2016 15:40Prof. Dr. Selmin Karademir tarafından cevaplandı.
12 günlük çocuğum var 8 Günlük iken kalbinde ki karıncık lar arasında iki adet büyük delik olduğunu söylediler. Kesinlikle ameliyat olması gerekiyormuş ancak şuan ilaç tedavisi yapıyorlar ve iyiye gittiğini söylediler.ancak ilaç tedavisinden 3-4 gün sonra ağzından yeşil sıvı gelmiş bu yüzden anne sütü vermeyi de kestiler. İlaç tedavisinden sonraki ikinci gün de ateşi yükselmiş kanda enfeksiyon çıkmıştı. Sayın hocam çocuğumun ağzından gelen bu yeşil sıvı mideden geliyormuş bunun nedeni ne olabilir enfeksiyondan dolayı mı yoksa kalp için uygulanan ilaç tedavisi yan etki yaptı da ondan dolayı mı geliyor lütfen bizi aydınlatırmısınız şimdiden teşekkür ederiz.
7 Kasım 2015 12:51Prof. Dr. Selmin Karademir tarafından cevaplandı.