Çocuk Kardiyolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Çocuk Kardiyoloji

Şebnem Hanım merhaba, Basketbol ile amatör olarak ilgilenen 2001 doğumlu kızım aile hekimine sağlık raporu almaya gittiğinde nabzı 130 çıkınca (Doktora gidince stres yapıyor maalesef) trioid bezlerini kontrol için test uyguluyor. Sonuçlar temiz çıktı. Ancak çocuk kardiyolojisine gitmeniz iyi olur demiş. Kızım 7 yıldır sporla uğraşıyor şu ana kadar hiç bir rahatsızlığı olmadı. Doktorun "Spor yapanlarda kalp büyümesi oluyor ani sporcu ölümleri bu nedenle yaşanmakta" deyince çocuğun aklı takıldı. Görüşünüzü alabilir miyim ? Teşekkürler.

6 Ekim 2016 14:35
Uzm. Dr. Şebnem Paytoncu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şebnem Paytoncu tarafından cevaplandı.

Mrb Hocam,

Mrb Şebnem Hanım,Benim 9 yaşında bir oğlum var bazen bana heyecanlandığı zaman kalbinin aşırı çarptığını söylüyor ve elini kalbine götürüp çarpıntıyı eliyle hissettiğini gösteriyor.Geçtiğimiz gece uyuturken bana baba yine çarpıntı oluyor baba dedi.Bende onu rahatlatmak için heyecandan olmuştur dedim. Fakat kafamda soru işaretleri oluştu.Açıkçası korktum.Birde yaklaşık 2 senedir bir futbol kulubünde futbol oynuyor.Ne yapmam gerekir.Acaba evhammı ediyorum. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

14 Ekim 2015 13:48
Uzm. Dr. Şebnem Paytoncu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şebnem Paytoncu tarafından cevaplandı.

acil yardım edin

16 yaşında kız kalbi sürekli ağrıyor kalp sıkışması oluyor kalbi yanıyor kalbine sancı giriyor arada sol kolda uyuşmalar oluyor tansiyonu sürekli anormal oluyor genelde 16 / 9 oluyor bazen de tansiyonu düşüyor baş dönmeleri oluyor göz kararmaları oluyor fenalık hissi oluyor neredeyse sürekli olarak bayılıyor 1 yıldan beri onlarca kez bayıldı kalbinde sürekli yanma var kalp atışını görüyor kalbi şiddetli atıyor çok çabuk yoruluyor ayağa kalkıcak hali kalmıyor nefes almakta zorlanıyor tıkanıyor kalp doktoruna gitmedi giymek istemiyor ne yaptıysam gitmiyor çok ciddi bir hastalığı var mıdır tahmini olarak hangi hastalığı vardır ölüm riski taşıyor mu lütfen yalvarırım tahmini olarak hastalığı hakkında bilgi verir misiniz sorulara cevap verir mis...

1 Ağustos 2015 20:38
Uzm. Dr. Şebnem Paytoncu Doktora Sor

Uzm. Dr. Şebnem Paytoncu tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube