Çocuk İmmünolojisi ve Alerjisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Bebeğimizin gaz problemi var

İyi günler Figen hanım bebeğimiz 35 günlük ve gaz sorunumuz var bunun için doktorumuz bize biogaia ve laktazm damla verdi 2 sini bir kullanıyoruz. bebeğimizin boyu ve kilosunda herhangi bir sıkıntı yok ama arada dışkısı yeşilimsi olarak cıkıyor ve dün akşam katıya yakın bir dışkı yaptı. gaz sancısı cok cekıyor buna baska bır cozum onerebılırmısınız yada bır tahlıl yaptırmamız gerekır mı

6 Şubat 2014 14:26
Prof. Dr. Figen Gülen Doktora Sor

Prof. Dr. Figen Gülen tarafından cevaplandı.

gida intoleransi

Saygıdeğer hocam; Benim 3 yaşındaki oğlumun Ige'si 115, Bağırsak florasında şiddetli bozukluk, İmmuno labs gıda intelarans testi neticesinde ise; yumurta, Gluten, süt, süt proteinlerine yüksek düzeyde hassasiyet çıktı. ilgili laborotuar raporunda 6 - 12 ay boyunca gıda intolrenası yüksek çıkan besinlerden kaçınılması dönüşümlü yenmesi tavsiye edildi. Gıda intelaransı uzun vadede vücud bağışıklığını azaltır mı? Mahsurlu gıdalardan kaçınılınca gıda inteloransları düşer mi? Bu gıdalardan kaçınılmasına gerek var mı? Gıda inteloransı erken çocuklukta görülüp sonradan ilerleyen yaşlarda kendiliğinden düzelir mi? Ya da muhakkak diyet/sindrim enzimleri ve probiyotik kullanmak gerekir mi? Cevabınız için teşekkür eder. İyi çalışmalar dilerim..

8 Aralık 2013 15:44
Uzm. Dr. Demet Hafızoğlu Doktora Sor

Uzm. Dr. Demet Hafızoğlu tarafından cevaplandı.

gıda inteloransı

Saygıdeğer hocam; Benim 3 yaşındaki oğlumun Ige'si 115, Bağırsak florasında şiddetli bozukluk, İmmuno labs gıda intelarans testi neticesinde ise; yumurta, Gluten, süt, süt proteinlerine yüksek düzeyde hassasiyet çıktı. ilgili laborotuar raporunda 6 - 12 ay boyunca gıda intolrenası yüksek çıkan besinlerden kaçınılması dönüşümlü yenmesi tavsiye edildi. Mahsurlu gıdalardan kaçınılınca gıda inteloransları düşer mi? Bu gıdalardan kaçınılmasına gerek var mı? Gıda inteloransı erken çocuklukta görülüp sonradan ilerleyen yaşlarda kendiliğinden düzelir mi? Ya da muhakkak diyet/sindrim enzimleri ve probiyotik kullanmak gerekir mi? Cevabınız için teşekkür eder. İyi çalışmalar dilerim..

20 Kasım 2013 11:53
Prof. Dr. Figen Gülen Doktora Sor

Prof. Dr. Figen Gülen tarafından cevaplandı.

Gıda inteeloransı

Saygıdeğer hocam; Benim 3 yaşındaki oğlumun Ige 115 Bağırsak florasında şiddetli bozukluk, İmmuno labs gıda intelarans testi neticesinde ise yumurta, Gluten, süt, süt proteinlerine yüksek düzeyde hassasiyet çıktı. ilgili laborotuar raporunda 6 - 12 ay boyunca gıda intolrenası yüksek çıkan besinlerden kaçınılması dönüşümlü yenmesi tavsiye edildi. bu gıdalardan kaçınılınca gıda inteloransları düşer mi? Bu gıdalardan kaçınılmasına gerek var mı? Bu erken çocuklukta görülüp sonradan ilerleyen yaşlarda kendiliğinden düzelir mi? Ya da muhakkak diyet/sindrim enzimleri ve probiyotik kullanmak gerekir mi? Cevabınız için teşekkür eder. İyi çalışmalar dilerim..

19 Kasım 2013 11:02
Prof. Dr. Ahmet Akçay Doktora Sor

Prof. Dr. Ahmet Akçay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube