Çocuk Hematolojisi - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Boyun Ultrasonografisi

Değerli Hocam, 5 yaşındaki oğlumun boynundaki beze oluşumuı sonrası ultrasonografi raporunda aşağıdaki bilgiler yeralmaktadır. Bileteral boyun alanlarında en büyüğü sol submandibular alanda 13,3*7.4 mm ,sağda alt juguler zincirde 16.8*6.8 mm ,boyutunda olmak üzere her iki juguler zincirde derin ve yüzeysel servikal zincirde multipl sayıda reaktif sonografik görünümde LAM lar izlenmiştir. Submandibular gland normal görünmektedir. Troid glandı normal boyut ve özelliktedir. Çevre vasküler ve musküler yapılar normal sonografidedir. Ateşi yükselince götürmüştüm.Sağlık ocağındaki doktor ateşle ilgili değil geçer dedi. Sanırım 3 hafta oldu geçmedi. Görüşlerinizi rica ediyorum. Saygılar.

19 Mayıs 2014 17:30
Prof. Dr. İnci Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. İnci Yıldız tarafından cevaplandı.

Tedavisi, tedavi süresi

Lenfosit teşhisi konulan 3 aylık bir bebekte tedavi nasıl olmalı bu tedavide vitamin kullanımı nasıl, ne kadar süre ile olmalı. Bebeğimize verilen ilaçları 3 haftadır kullanmamıza rağmen boynundaki şişlik gitmedi ve hafif morarma ve sertleşme oldu bilgilendirirseniz memnun oluruz.

26 Şubat 2014 08:46
Prof. Dr. İnci Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. İnci Yıldız tarafından cevaplandı.

oğlumun boyun lenf bezlerindeki büyüme

iyi günler doktor hanım. 15 yaşındaki oğlumun 2 yıldır boyun lenf bezlerindeki şişler kaybolmuyor. en son yaptırdığım boyun US nin sonuçları şöyle troid gland normal boyutlarda ve ekojenitededir. her iki parodit gland ve submandibular glandların boyut ve ekojeniteleri tabiidir. servikal bölgede bilateral anterior ve posterior servikal üçgenlerde en büyükleri anteriorda sağda 19x5mm ve solda 29x7mm ile posteriorda sağda 8x2mm ve solda 7x2 mmboyutlarında olmak üzere multipl ekojen yağlı hilusları izlenen kortikal kalınlaşmaları belirgin lenf nodları mevcuttur. her iki kas grupları simetrik ve normal görünümdedir. sonucu doktorumuza götürmeden önce birde siz yorumlarsanız sevinirim.nodüllerin büyük olmasına rağmen hemotoloji doktorumuz takip a...

8 Kasım 2013 11:35
Prof. Dr. İnci Yıldız Doktora Sor

Prof. Dr. İnci Yıldız tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube