Çocuk Gelişim Uzmanı - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 7 soru cevaplandı.

Konuşma geriliği

İyi günler doktor hanım. Benim yeğenim 3,5 yaşında erkek çocuk. Henüz anlamlı bir kelime söyleyemiyor. Son zamanlarda Türkçe ve İngilizce 1den 10 a kadar tam anlamlı olmayarak sayıyor. Ama anne, baba, ver, su gibi temel kelimeleri hiç söylemiyor. Su istediği zaman elimizi tutup hiçbir ses çıkarmadan suyun yanına bizi götürüyor. Tuvalet ihtiyacını da söyleyemiyor halen altına bez bağlanıyor. Sizce ne yapmalıyız? Henüz hiçbir uzman görüşü almadık. Önce sizden bilgi almak istedik. Şimdiden teşekkürler.

17 Şubat 2021 19:21

Konuşma geriliği

Pelin hanım günaydın oğlum şu anda 3.5 yaşında kelimeleri söylüyor bazen yanlış bazen değiştirerek ama cümle kurmuyor ne yapabilirim yardımcı olur musunuz size getirebilir miyim

13 Aralık 2020 10:51
Çocuk Gelişim Uzmanı Pelin Uzun Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Pelin Uzun tarafından cevaplandı.

Konuşma gecikliği

Merhaba Hocam, ben çocuk gelişimi öğrencisiyim,size yönlendirmeyi düşündüğüm konuşma geriliği olan bir çocuk var. Maddi durumlarından dolayı sormak istedim acaba ücret ne kadar olur? Ve görüşme esnasında gözlem amaçlı ben de yanınızda olabilir miyim? Çünkü değerlendirmenizi görmek benim için çok kıymetli olacaktır. Teşekkürler :)

28 Ekim 2020 12:23
Çocuk Gelişim Uzmanı Selin Şit Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Selin Şit tarafından cevaplandı.

Otizim şüphesi

Merhaba 3 yaşındaki yiğenim. Kelime yelpazesi genişletmiyor ve istemediği sürece konuşmuyor. Göz teması kurmaktan çekiniyor. Yemek yerken koklamadan yemiyor ve istemediği şeyi yemiyor. Kendi kendine konuşmayı seviyor. Biz otizimden şüphelendik fakat ilgili kişilerden bilgi almak istedik. Sizden de randevu almak istiyoruz. Şuan randevular açık olmadığı için alamadık. Bizi bilgilendirimisiniz bu konuda.

1 Temmuz 2020 15:47
Çocuk Gelişim Uzmanı Tuba BAŞAR Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Tuba BAŞAR tarafından cevaplandı.

Dil ve konuşma eğitim gerekli mi?

Kizim neredeyse 3 yasinda; dil ve konuşma da sıkıntımız var. Yurt dışında dil ve konuşma uzmanına gittiğimizde otizm belirteleri olduğunu söylemişti. Annesi olarak anne baba programına katılmıştım, ve ondan belli gelişme görüyorum, hem dil hem konuşma kapsamında. Bundan sonra ki adımlarımızda bize yardımcı olabilirmisiniz? Mesela terapi görülmeli mi, ana okul veya kreşe yazılmalı mi?

11 Mart 2019 13:14

Oğlum hala konuşmuyor

Merhaba. 37 aylık oğlum hala konuşmuyor. Sadece anne baba dede mama aba abi gibi10 15 arası kelime söylüyor. Ne yapmalıyız. Hangi bölüme götürmeliyiz. Cevabınız için teşekkürler.

25 Şubat 2019 22:15
Çocuk Gelişim Uzmanı Pelin Uzun Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Pelin Uzun tarafından cevaplandı.

Konuşamayan çocuk

Merhaba Selin Hocam Benim oğlum 3 yaşında ama konuşmuyor. Sizce neden olabilir? Bir problem var mıdır? Sadece anne baba diyebiliyor. Cevaplarsanız sevinirim, teşekkürler

4 Aralık 2018 12:27
Çocuk Gelişim Uzmanı Selin Şit Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Selin Şit tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube