Çocuk Gelişim Uzmanı - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

prematüre bebeğim ağzına hiçbir şey almıyor

bebeğim 30 haftalık 26 haftaya uyumlu 780 gram doğdu şu an 5.200 kilo 11 aylık düzeltilmiş 8.5 aylık eline aldığı hiçbir şeyi ağzına götürmüyor elinde tutuyor çeviriyor bakıyor bırakıyor ben zorla götürmeye çalışıyorum kafasını çeviriyor ağzını kapatıyor. ek gıdaya da geçemiyoruz ağzına hiçbir şey almıyor kaşığı görünce ağzını kilitliyor fark ettirmeden verdiğimde ise püskürüyor ağzına aldığını da çıkarıyor kusacak gibi yapıyor.

20 Mayıs 2020 15:15
Çocuk Gelişim Uzmanı Öznur Simav Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Öznur Simav tarafından cevaplandı.

uyumak istemeyen çocuk

merhaba hocam benim 36 aylık kızım çok geç yatıyor gece 1 yada 2yi buluyor gündüz ise bazen 2-5 arası bazende 3-6 arası uyoyor bazende hiç uyumuyor hiç uyumasa bile 12den aşağı yatmıyor sabahta 10 gibi kalkıyor erken yatıp erken kalkması için ne yapmamız gerekiyor ?

1 Kasım 2018 09:26
Çocuk Gelişim Uzmanı Öznur Simav Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Öznur Simav tarafından cevaplandı.

Çocuk da agresiflik

Merhabalar İki buçuk yaşında kız çocuğum var, tek çocuk ve en çok zamanını evde annesiyle geçiriyor. Çok hareketli, enerjik, oldukça zeki ve kolay öğreniyor.Özellikle zeki oluşu dikkat çekiyor. Fakat inatçılık, istediğini illaki yapmak istemek gibi huyları var, çok olmasada sözümüzu tuttuğu oluyor(genelde iğneyle korkutarak veya kısıtlama yaparsak tutuyor). Son zamanlarda biraz agresiflik, saldırganlık gördüm, bir arkadaşını oyun oynamaya zorluyordu, parkda başka bir çocuğada kötü davranıyordu.Bunun yanında son bir haftadır paylaşımcı değil ve aç gözlülük yapıyor. Başka dikkatimi çeken şey ise bir iki defa üzüntülü görünmeye çalışması. Tavsiyeleriniz nelerdir, korkmalı mıyız, yoksa normal mi? İlginiz için şimdiden teşekkürker.

4 Nisan 2018 13:14
Çocuk Gelişim Uzmanı Öznur Simav Doktora Sor

Çocuk Gelişim Uzmanı Öznur Simav tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube